30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

"Etnik ayrışımın düğmesine basıldı"

DENİZ BAYKAL BURDUR'DA

Burdur'un Karamanlı ilçesinde belediyeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin etnik ayrışmanın dümesine bastığını söyledi.

Karamanlı Belediyesi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın hiçbir yerinde demokrasinin etnik ayrıştırma yapmadığını söyledi. PKK terör örgütünün açılım sürecinin neresinde olduğunu soran Baykal, "Hükümet bu politikayı kimlerle yapıyor? PKK terör örgütü mensuplarının dağdan inişi sırasında terör örgütü üyelerini sınırda İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, MİT Müsteşarı, savcı ve hakimler karşıladı. PKK mensupları bu devletin üst düzey yöneticilerine 'Terörist başı Abdullah Öcalan'ın mektubuyla geldik' dediler. PKK örgütlerine sınırda mahkeme kuruldu. Böyle bir mahkeme dünyanın neresinde görüldü? Türkiye'de PKK'lı olmak suç olmaktan ne zaman çıktı? Bu sürecin arkasında kimler var? PKK'lıları dağdan kim indirdi? Terörist başı Abdullah Öcalan gönderdi. Sözde demokratik açılımda AK Parti, PKK, DTP vardır. Bu politika 3'ü arasında yürütülüyor. Biz ulus olmaya çalıştık. Şimdi bunu tersine çevirip etnik ayrıştırmaya girilmiştir. Hiçbir demokraside etnik ayrıştırma yoktur" dedi

Açılım süreci kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından etnik dilde eğitim yapılacağını belirten Baykal, "Biz yıllarca insanlara Türkçe'yi öğretemedik. Devlet artık etnik dilde eğitim verecek, etnik dilde öğretecek. Etnik dilde eğitim veren okullar kurup öğretmenler yetiştirecek. Daha sonra tarih, matematik, coğrafya gibi dersleri de kendi dillerinde görmek isteyecekler. Bu süreç Türkiye'de uzlaşma sürecini tersine çevirecek bir süreçtir. Bu süreç Türkiye'ye zarar verir" diye konuştu.

PKK terör örgütünün 25 yıl silahlı mücadele ile elde edemediğini AK Parti hükümeti ile elde ettiğini söyleyen Baykal, "Dün akşam gördük. 'Biz İslami unsurların topluluğuyuz' diyor Başbakan Erdoğan. Doğru İlk Meclis böyle kuruldu. Ama sonradan millet olduk. Şimdi de tek millet diyoruz" dedi.

Türkiye'nin önüne cumhuriyet öncesi bir tablo sunulduğunu belirten Baykal şöyle konuştu: "Başbakan Erdoğan, 'Tek millet tek devlet' diyor ama tek devlet nedir biliyor mu? Türkiye'de Türk olmak alt kimlik değil üst kimliktir. Erdoğan 1920'deki tabloyu 21. Yüzyıl'a sunuyor. Ben şu ana kadar bölücülük kelimesini kullanmadım. Dün akşamki oturumda gördük ki bu tablo bölücük tablosudur. Vatandaşlarımız devletine sahip çıksın."

"Biz PKK terör örgütü değil Kürt kökenli insanlar için açılım yapın diyoruz" ifadelerini kullanan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün Başbakan Erdoğan, açılımın şifrelerini millete anlatıyor. 'Şehit cenazelerinden nemalanmaya kalkanlar var' diyor. Bir Başbakan kendi vatandaşlarının böyle bir temenni içinde olmasını nasıl düşünür? Dünyanın hiçbir ülkesinde bir Başbakan'ın yapacağı bir şey değildir bu. Türkiye'de hiçbir vatandaş şehit cenazesi gelsin diye beklemez. Başbakan bu yapılanmayı çiçek böcek söylemleri ile uyutuyor."

Baykal, açıklamalarının ardından Burdur'daki CHP'li belediye başkanları, il genel meclisi üyeleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

DENİZ BAYKAL BURDUR'DA
DENİZ BAYKAL BURDUR'DA
DENİZ BAYKAL BURDUR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 11:37:04
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 14:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?