3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

10 bin hektar arazi suya kavuşacak

Burdur DSİ 182. Şube Müdürü Şükrü Baysal, Burdur Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün 2006 yılı çalışma faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
 
İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleştirilen haftalık 'Haftaya İyi Başlangıç Toplantısı'nda konuşan Baysal, Gölhisar-Acıpayam II. Merhale Projesi, Burdur Karaçal Projesi ve Bucak Projesi'nin devam ettiğini belirtti. Gölhisar-Acıpayam II. Merhale Projesi ile Gölhisar-Çamköy ve Küçükalan yerleşim yerlerine ait 2 bin 690 hektar arazinin sulanacağını kaydeden Baysal, "2006 yılı sonu itibariyle dipsavak daimi teçhizatı ve Ballık derivasyon ünitesi hariç baraj gövdesi tamamlanabilecektir. 

'Burdur Karaçal Projesi' ile Burdur-Merkez-Akyaka, Yazıköy, Yassıgüme, Düğer, Aşağımüslümler, Karaçal, Hacılar, Yarıköy, Suludere ve Kuruçay yerleşim yerlerine ait 5 bin 6 hektar arazi sulanacaktır. Projeyle Bucak-Merkez, İncirdere ve Üzümlübel yerleşim yerlerine ait bin 953 hektar arazi sulanacaktır. 1995 yılında başlanan projede, verilen ödeneklerle yüzde 99 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. Projelerin bitimiyle 10 bin hektar arazi sulanabilecek" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 19:17:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?