30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

2. Bilim Şenliği başladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokulları 2. Proje Şenliği, bugün Burdur Meslek Yüksek Okulu sahasında başladı.

İki gün sürecek Proje Şenliği'nin açılışına Vali Vekili Osman Nuri Canatan, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, MAKÜ Rektörü Prof.Gökay Yıldız, resmi daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, davetliler, üniversite senatosu, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Şenlik hakkında bilgi veren Burdur Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Ömer Tekşen, şenliklerin, alışılagelen algılama alışkanlıklarının dışında yeni arayışlara yönelmeyi, toplumsal kalıpların olduğu kadar öznel sınırların da dışında düşünmeyi, farklı bir bakışla daha önce görülmemiş olanı keşfetmeyi, bir diğer ifadeyle bambaşka bir gözle bakmayı sağladığını söyledi.

Ömer Tekşen, bu konuda öğrencileri yüreklendirmek amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Meslek Yüksekokulları 2. Proje Şenliği'ne ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

MAKÜ Rektörü Prof. Gökay Yıldız ise öğrencilerinin birbirinden değerli projelerle insanlığa ışık tutabilecek buluşların önünü açtıkları için onlarla gurur duyduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile şenlik alanı ziyaretçilere açılırken, meslek yüksek okulu öğrencileri tarafından yapılan buluşlar büyük ilgi ve şaşkınlıkla incelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:30:25
Güncelleme :11 Mayıs 2009 Pazartesi 17:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?