2
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

3 bin metre ağ imha edildi

Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ş.Fırat Erkal, Burdur'da Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından yapılan göl ve baraj göllerindeki denetimlerde 3 bin metre balık ağının imha edildiğini belirtti.

15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan av yasağının uygulanması ile ilgili denetimlerin Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından yapıldığını ve Burdur'un önemli su ürünleri potansiyeline sahip olduğunu dile getiren Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ş.Fırat Erkal; "Su ürünleri kontrol ekiplerimiz balıklarda üreme döneminin başlaması nedeniyle yapılan denetimlerde göllere kaçak olarak atılmış olan ağları toplanmakta, ağlardaki balıklar suya geri bırakılmaktadır. Yasağın başlamasından bugüne kadar Karacaören-1, Karacaören-2 baraj gölü, Yapraklı, Çavdır Baraj Gölü ve Uylupınar Gölü'nde yapılan denetimlerde yaklaşık 3.bin metre balık ağı göllerden toplanarak imha edilmiştir. Zaman yasakları dışında da kiralanan sahalarda ağ gözü açıklığı kontrolleri ve kiralanmayan sahalarda ticari avcılık kontrolleri yapılmaktadır" diye konuştu.

Su ürünlerinin ve yaşam alanlarının korunması, üretimde sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi için su ürünleri avcılığına ilişkin bir takım yasak, sınırlama ve yükümlülükler bulunduğunu, bu kurallara uygun olarak avcılık yapılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Erkal, yapılan düzenli ve ani denetimler sonucu avlanma yasağına uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2013 Perşembe 18:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?