30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

42 bin öğrencinin karne sevinci

Burdur ve ilçelerinde bugün 204 okulda 42 bin 193 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Özboyacı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine katılan Burdur Valisi İbrahim Özçimen, öğrencilere yaz tatilinde kütüphanelere gitmelerini önerdi.

Karne töreninde konuşan Burdur Valisiİbrahim Özçimen, sınav stresi ve dersler nedeniyle öğrencilerin kitap okuyamadıklarını belirten Vali Özçimen, "Biliyorum çok yorgunsunuz, 1 yıl boyunca çok çalıştınız. SBS, ÖSS, dersler, velilerin baskısı derken sizi kitaplarla buluşturamadık. A-B-C diye seçeneklerle uğraşırken masal okumayı, roman okumayı size hatırlatamadık. Ama şimdi önünüzde yaz tatili var. Bol bol kitap okuyun" şeklinde seslendi.

Kitap okuyanın bir yanının eksik kalacağını belirten Vali Özçimen, "Bizim kahvehanelerimiz tıklık tıklım, kütüphanelerimiz bomboş. Tatilde en uğrak yeriniz kütüphaneler olsun" diye konuştu.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, konuşmasının ardından eğitime katkı sağlayan DSYB Başkanı Kamil Özcan, KÖY-KOOP Başkanı Yakup Yıldız, GÜÇ Birliği AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksöz, İbrahim Tekin, Faruk Bilgiç, Kaya Çelik ve Fatma Bilgin'e plaket verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 17:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?