30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

47 engelli tezkere aldı

Burdur'da, temsili askerlik eğitimi alan 47 engelli genç, bir günlüğüne askerlik yaparak tezkere aldı. 58. Piyade Er Eğitim Alay Komutanlığı'nca düzenlenen yemin töreninde, 47 engelli yemin etti. Yemin töreninde ilk olarak sancak selamlandı.

Törende Alay'a ilk önce teslim olan Engelli Er Osman Turan'a, Alay Komutanı Albay Mehmet Hayta katılım belgesi ve hediyeler verdi.

Bir günlüğüne askerlik yapan erler adına, Engelli Er Mehmet Ülker de yaş kütüğüne sembol taktı.Yemin töreninde konuşan Jd. Kıd.Alb. Mehmet Hayta, her an sıcak gelişmelerle karşı karşıya kalan ülkemizde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her zaman güçlü olması gerektiğini belirterek, "Gerektiğinde, sizlerinde bu vatan için canınızı feda edeceğinize yürekten inanıyorum. Bir günlüğüne de olsa, Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldığınız için sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Engelli erler adına İbrahim Altınsoy ise, şöyle konuştu: "Keşke, şu koltuk değnekleri yerine tüfek tutup askerlik yapsaydık. Vücutlarımız engelli ama kalplerimiz engelli değil. Vatandaşlık görevinin en yücesi, askerlik yapmak. Gerektiğinde bizlerde bu vatan için canımızı veririz."

Konuşmaların ardından ant içme törenine geçildi. Engelli erler, törenden sonra aileleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene, Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Oral, Jandarma Piyade Eğitim Alay Komutanı Jd. Kıd. Alb. Mehmet Hayta, daire müdürleri ve engelli aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:45:57
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 17:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?