4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

50 yıl sonra yurtta buluştular

50 YIL SONRA YURTTA BULUŞTULAR

Burdur Yetiştirme Yurdu'nun 1960'lı yılların öğrencileri, 50 yıl sonra Burdur'da buluştu. Yurtlarını da ziyaret eden yetiştirme yurdu öğrencileri hasret giderdi.

Öğrenciler, Ankara'dan, Mersin'den, Antalya'dan gelerek Grand Özeren Otel'deki akşam yemeğinde buluştu. 1960'lı yıllarda kaldıkları Burdur Yetiştirme Yurdu'nu da ziyaret eden eski yurtlular duygusal anlar yaşadı. Yurdun değişmeyen ana binasında geçen günlerini acı, tatlı anılarını bazen gülerek bazen hüzünlenerek birbirine anlatan yurtlular, bir süre o günleri yaşadı.

Ertesi sabah 1960'lı yıllarda kaldıkları Burdur Yetiştirme Yurdu'nda bir araya gelen eski yurtlular, duygusal anlar yaşadı. Yurdun değişmeyen ana binasında geçen günlerini acı, tatlı anılarını anlattılar. 1954 de yurda girip 1963'te ayrılan ve mimariyi bitiren Mersinli Hüseyin, Ankara'dan gelen ODTÜ'den mezun Elektrik Mühendisi Mehmet Eyip, ellerini öpen öğrencilere moral veren nasihatlerde bulundular. Mehmet Eyip, öğrencilere "Sakın ola ki, bizler yurt öğrencisiyiz deyip eziklik duygusuna kapılmayın.

Toplum içinde bazen size karşı yanlış yaklaşımlar içinde olanlar olabilir, siz onlara aldırmayın, katiyen eziklik hissetmeyin. Bakın ben de sizler gibi buralarda kalarak okudum. Türkiye'nin en gözde okullarından biri olan ODTÜ'yü bitirerek uluslar arası çapta hizmet veren elektrik mühendisi oldum. Hüseyin ağabeyiniz, çok önemli bir mühendis oldu. Sizler de yarın buralarda okuyup yüksek mevkilere gelebileceksiniz. Üstelik sizler bugün bizlerden daha geniş imkanlara sahipsiniz" dedi.

Yurt hakkında bilgi veren Yurt Müdürü Ramazan Özciğer de, halen bu binada 56 öğrencinin kaldığını belirterek şunları söyledi: "Kapasite 60 kişilik. Üçer kişilik odalarda kalıyorlar. Bunların 17 tanesi yeni gelen Somalili. Kız öğrencilerimiz Burkent'teki yurdumuza gittiler. Bu ana binada tamamen erkek öğrenciler var, 13-18 yaş grubu olarak kalıyor. Şiddete maruz kalmış çocuklar, mülteci çocukları, durumları düzelinceye kadar burada kalıyorlar. İlköğretimin 8 yıla çıkması sebebiyle yaşı ilerleyen

öğrencilerin çıraklığa giderek sanat öğrenmesi mümkün görülmüyor. Bu nedenle sanata giden sadece 4 adet çırak öğrencimiz var. İlköğretim öğrencilerimiz Kozluca kasabasındaki yurtta kalıyor. 2015 yılından itibaren Yetiştirme Yurdu sistemi tamamen değişerek altışar kişilik ev-aile ortamlarında barınma düzenine geçilecek. Zaten bugünden geçiş dönemi uygulamaları da yapılmaktadır."

Eski yurtlular, birbirlerine adres ve telefon numaralarını vererek bir daha buluşmak dilekleriyle ve sevgiyle kucaklaşarak ayrıldılar.

50 YIL SONRA YURTTA BULUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:53:04
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 16:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?