30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

500 fidan toprakla buluştu

Burdur Emniyet Müdürlüğü, polis hatıra ormanına 500 fidan dikti.

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, bugün, Şeker Plajındaki 20 dönümlük 1. ormanından sonra 2007 yılında Burdur Fethiye karayolu üzerinde oluşturduğu 2. ormana 500 yetişmiş fidan dikti.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ile emniyet müdürlüğünün "kardeş okul" seçtiği Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin katıldığı ağaç dikiminde polislerle öğrenciler birlikte 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikim törenine katılan Vali İbrahim Özçimen, "Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Burdur Emniyet Müdürlüğüne 2007 yılında tahsis edilen alana daha önce dikilen fidanların küçük olması ve yol kenarında olması nedeniyle netice alınamamıştı. Bugün burada emniyet personelimiz ve çocuklarımızla birlikte iki bin metrekare alana 500 yetişmiş ağaç dikiyoruz" dedi.

İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ise 2007 yılında Orman İdaresi'nin tahsis ettiği bu alana Orman İdaresinden temin ettikleri yetişmiş fidanlarla bu alanı yeniden düzenlediklerini belirterek "Bu fidanların, Bölge Trafik ve Lojistik Şubesince sulanmasını sağlayacağız. Güzel bir Polis Hatıra Ormanı oluşması için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 15:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?