8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

97. dönem bedelliler Burdur'da yemin etti

Burdur 58. Piyade Alay Komutanlığı’nda kısa dönem askerlik görevini yapan 97. dönem dövizle askerlik hizmetine tabi erler, bugün yemin etti.

Yemin töreninde, bu dönem Burdur’a gelen 732 bedelli askerden birliğe katılan ilk er olan İstanbul doğumlu Yavuz Yavuzer’e Burdur Valisi Can Direkçi ve Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mustafa Bingül tarafından hediyeler verildi. Yavuz Yavuzer’in yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, 97. dönem dövizle askerlik hizmetine tabi 732 er gruplar halinde yemin etti.

Yemin törenin ardından bir konuşma yapan Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mustafa Bingül, "Yurdumuz her an sıcak gelişmelerin yaşandığı çok hassas ve kritik bir bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle devletimiz her zaman güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak zorundadır. Silahlı kuvvetleri güçlü kılan en önemli unsur ise üstün teknolojinin iyi kullanılmasının yanı sıra, iyi yetişmiş, yüreği vatan sevgisiyle dolu ve gerektiğinde vatanı için ölümü göze alan evlatlarının olmasıdır. Ben bugün vatana bağlılık yemini eden tüm askerlerimizin gözlerinden öpüyorum. Bu çocuklarımız vatan topraklarını korumak için çok uzun yollardan gelerek birliğimize katıldı. Bizler onlara her türlü desteği sağlayarak bildiklerimizi öğreteceğiz ve onları ilerde yaşanabilecek tüm tehlikelere karşı hazır bir konuma getirerek memleketlerine göndereceğiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz şu an bulunduğu güce ve vasıflara ilelebet sahip olacak, verilecek her türlü görevi başarıyla yürütmeye devam edecek ve varlığını sonsuza dek sürdürecektir" dedi.

Tören bitiminde evlatlarıyla hasret gideren asker yakınları ise duygulu anlar yaşadı. Yemin törenine Burdur Valisi Can Direkçi, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Aydın Bacık, Cumhuriyet Savcısı H. Hilmi Kafkas ve asker aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 19:31:43
Güncelleme :7 Ocak 2005 Cuma 19:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?