30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

AB projeleri bilgilendirme toplantısı

Burdur Valiliği, ‘AB ve genel projeler bilgilendirme’ toplantısı düzenledi. Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “Birileri yapsın biz alalım yok” dedi.

Burdur Valiliği, kaymakamlar, idare müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve KİT’lerin temsilcileri ile “AB ve Genel Projeler bilgilendirme” toplantısında bir araya geldi.

Toplantı öncesi katılımcılara seslenen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, “Burdur Valiliği, AB ve Genel Proje Koordinasyon Merkezi” kuruldu. Bu kapsamda ilimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarıyla, eğitim-öğretim kurumlarıyla, yerel yönetimlerle proje konusunda koordinasyon sağlanarak, ortaklıkların hem proje üretme kapasitesine, hem de müktesebatın belirlenmesine katkılar sağlanacaktır İlimizde kurulan AB Projeleri Koordinasyon Merkezi’nin amaçlarından birisi de, bölgemizde bulunan sanayi ve ticaret kurumları, tüm resmi kurumları, eğitim ve öğretim kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını, üniversite ve özel işletmeleri hedef kitle kabul ederek, tüm AB fonlarından yararlandırmak için, eğitici ve yönlendirici çalışmalar yapmaktır” dedi.

Vali Özçimen, AB’ye Proje hazırlama konusunda çok geride kalındığını da belirterek “Kurumlarımızda yabancı dil bilen, projelere ilgili, genç, idealist arkadaşlarımızı artık bu işe yönlendirmemiz gerekiyor; “Birileri yapsın biz alalım” yok; her kurum bu işe girişecek, bir şeyler yapacak, çalışacak. Şu anda çok gerideyiz, atak yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Vali Özçimen’in konuşmasından sonra, Antalya Valiliği AB Projeleri Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Fatma Akay “AB’ye hangi konularda nasıl projeler hazırlamalı, aranan kriterler neler, nelere dikkat etmek gerekiyor” konularında bilgiler verdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 15:48:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?