8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

ABD'nin gözdesi Burdur mermeri

Dünyadaki bej mermer rezervinin yüzde 40’ına sahip olan Burdur’da faaliyet gösteren Ekinciler Mermer İşletmeleri, yılda ürettiği 100 bin metrekare mermerin yüzde 98’ini ABD’ye ihraç ediyor.

Ekinciler Mermer İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Ekinci, 1996 yılında kurulan Ekinciler Mermer İşletmeleri’nin 2001 yılından itibaren birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra ABD’ye büyük oranda ihracat yapar hale geldiğini belirterek, "Bu olay hem bizler adına hem de ülkemiz adına büyük bir onur ve gurur kaynağıdır. Biz bu işi tam manasıyla, her yönünü bilerek ve dünyadaki rakiplerimizi araştırarak yapıyoruz. Yani biz burada üretelim, müşteri bizi bulsun mantığıyla çalışmıyoruz. Yaptığımız geniş çaplı araştırmalar sayesinde ABD’de bir dağıtım firmasıyla anlaştık ve bu anlaşma bize üretimimizin yüzde 98’ini ABD’ye ihraç etme imkanı sağladı. Biz hiçbir zaman iç pazara yönelmedik. Çünkü iç pazardan gelen talepler maalesef standart üretimi bozuyor. İşin başka bir boyutu da iç pazarda olan risk dış pazarda yok" dedi.

Fabrikada üretilen mermer hakkında da bilgi veren Ekinci, "Bej mermer, granitten sonra en sağlam taş olup şarap rengindedir. Son dönemde dünyadaki doğal malzemeye olan dönüş, bu taşın ön plana çıkmasını sağladı ve bej mermer dünya piyasasında kendine sağlam bir yer edindi. Dünyadaki toplam bej mermer rezervinin yüzde 40’ı Türkiye’de bulunuyor. Türkiye’de çıkan bej mermer rezervinin yüzde 40’ı da Burdur’da bulunuyor. İlimizde çıkartılan bej mermer türü, Burdur beji ismiyle dünya literatürüne de girdi. Biz geçtiğimiz yıl 100 bin metrekare mermer ihraç ettik ve bu yıl 250 bin metrekare ihracat yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2006 yılını yatırım yılı ilan ettik. 2007 yılı sonunda da 1 milyon metrekarelik bir üretim yapıp, bunun tamamını ihraç etmek bizim en büyük hayalimiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:18:38
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 18:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?