30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

AB'li gençlerden şiddet tepkisi

Avrupa Birliği (AB) Gençlik Geliştirme Merkezi tarafından 4 ülkeden 25 öğrenci, Burdur'da "kadına karşı şiddete" hayır dedi.

AB Gençlik Geliştirme Merkezi tarafından Türkiye, İtalya, İspanya ve Bulgaristan'dan 25 genç, kadınlara yapılan şiddete dur demek için Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Burdur'da bir hafta kalacak olan gençler, hem Burdur'u tanıyacaklar hem de kadınlara karşı şiddete karşı vatandaşlardan imza toplayacaklar.

Gençler, Cumhuriyet Meydanı'na boydan boya serdikleri beyaz kağıda vatandaşların şiddetle ilgili duygularını yazmalarını istediler. Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren, projenin Burdur sorumlusu Tolga Şengür, "Avrupa Birliği Gençlik Geliştirme Merkezi'nin finanse ettiği "Dinlersin-Anlarsın" adlı projeye katıldık. Burada, ülkemiz, İtalya, Bulgaristan ve İtalya'dan gelen gençlerle birlikteyiz. Herkes kendi ülkesindeki şiddeti anlatıyor.

Projenin genel adı "Kadına karşı şiddet", bugün burada kadına karşı şiddete dur demek için buradayız" dedi. Kadına karşı şiddet ülkemizde anlatıldığı kadar fazla değil diyen Şengür, "Ülkemizde kadına karşı bir korumacılık var, himaye var. Arkadaşlarımızın kendi ülkelerinden bahsettiklerine göre şiddet Avrupa ülkelerinin en büyük sorunlarından birisi. Projeyi ilerki dönemlerde başka şehirlerde de uygulamaya geçireceğiz. Gençler çok sayıda imza, karikatür ve deyişlerin yazıldığı kağıtları merkezlerine götürecekler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?