4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

‘Adım’ MAKÜ’de toplandı

‘ADIM’  MAKÜ’DE TOPLANDI

Üniversitelerin güç birliğini temsil eden Adım Projesi toplantısı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi'nin güç birliği ve bu illerin isimlerinin baş harfleriyle oluşturulan ADIM Projesi'ne 2003 yılında katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), ADIM toplantısına ilk kez ev sahipliği yaptı.

MAKÜ Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasının MAKÜ Genel Sekreteri Hüseyin Göz yaptı. MAKÜ Genel Sekreteri Göz, 2003 yılında ADIM ailesine katılan MAKÜ’nün en yeni açılan üniversite olması sebebiyle projeye renk ve heyecan kattığını belirtti. Genç bir üniversite olarak köklü üniversitelerle yapılan alış veriş sonucu deneyim kazanacaklarını belirten Göz, tüm verileri arşivleyen ADIM Üniversiteleri Sekretaryasına teşekkür ederek sözlerine son verdi.

MAKÜ olarak ADIM Projesi içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Gökay Yıldız, ADIM birlikteliğine çok önem verdiğini bunun sebebinin ise yüksek öğretimde karşılaşılan sorunların güç birliği içinde çözüme ulaştırılması olduğunu aktardı. MAKÜ Rektörü Yıldız, Mehmet Akif Ersoy’un 4 yıllık gelişim durumunu değerlendirirken, ‘Ben bu birlikteliği bir öğretim üyesi olarak çok önemsiyorum çünkü Türk yüksek öğretimin ağır sorunları vardır ve biz üniversiteler içindeki ne kadar büyük güçlüklerle uğraştık, bu ailenin içindekiler bilir. MAKÜ genç olmasına rağmen etkin ve etkili mekanizmaları oluşturan bir üniversitedir. Üniversitede ‘tam, tamam, kabul, mükemmel’ kelimelerini kabul etmiyorum. Bilimin kültürün sanatın icra edildiği üniversitelerde sorun yoktur ama tam da yoktur. 4 yıllık süre içinde ayakları üzerinde durabilen, çevreyle iletişim içinde olan ama tabi ki ilerleyen yıllarda en iyi noktalara gelen bir üniversite olacağımıza inanıyorum” dedi.

MAKÜ’nün genç bir üniversite olması sebebiyle daha çok çalışması gerektiğini belirten MAKÜ Rektörü Yıldız, ADIM Projesi çalışmalarına büyük özen göstereceklerini belirtti. Yıldız ADIM’da yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Asker gibi çalışacağız, çalışmak zorundayız çünkü genciz” dedi.

Rektör Yıldız konuşmasının sonunda MAKÜ akademik yapısı, üniversite bütçesi hakkında bilgiler sundu.

‘ADIM’  MAKÜ’DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2010 Cuma 15:44:03
Güncelleme :17 Eylül 2010 Cuma 15:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?