30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

AKA ilk toplantısını yaptı

AKA, BURDUR’DAKİ İLK TOPLANTISINI YAPTI

Akdeniz Kalkınma Ajansı (AKA) Yönetim Kurulu Burdur'da toplandı.

Burdur, Antalya ve Isparta üyelerinin katıldığı toplantıda kurulun işleyişi hakkında bilgi verildi ve ilk konu olarak Karaçal Barajının ele alınacağı belirtildi.

Toplantı için Burdur'a gelen Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Burdur Valisi İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret ettiler. Vali Özçimen'in kapıda karşıladığı konuk valiler, şeref defterini imzaladıktan sonra Özçimen ile makamında bir süre görüştüler. Üç vali daha sonra AKA toplantısı için yürüyerek Özeren Otel'e geçti.

Toplantının açılış konuşmasını Burdur Valisi İbrahim Özçimen yaptı. Vali Özçimen: “Burdur’da ilk defa Akdeniz Kalkınma Ajansı yönetim kurulu toplanıyor. Toplantının ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

AKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun Burdur’da ilk kez toplandığını söyledi. Vali Öner, “Kalkınma Ajansı; Antalya, Burdur ve Isparta illerinin bütün olarak ele alındığı, KOBİ’lerin ve tüm alt yapı hizmetlerinin bir bütün olduğu sistemdir. Ajansta Antalya’dan 50, Isparta’dan 26 ve Burdur’dan 24 üye bulunmaktadır. Ajansın Kalkınma Kurulu diye organı da bulunmaktadır ki bunun başkanlığını da Burdurlu Hemşerimiz Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Certel üstlenmiştir. Bu çerçevede yönetim kurulu olarak genel projeleri destekleme üzerine toplantı yapmaktayız. İlk üç ay toplantıyı Isparta’da yaptık. Kasım 2009 toplantısını da Burdur’da yapmaktayız. Ev sahipliği yapan Burdur yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyoruz. Aralık ayı toplantısını da Antalya’da yapacağız. Sonrasında da Burdur’un, Antalya’nın ve Isparta’nın ilçelerinde toplantılar sürecek. Bugünkü toplantımızın da ülkemize ve bölgemize yararlı olmasını diliyorum. İlginiz için de teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 14:23:00
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 14:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?