30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

AKP'li vekil özelleştirmeleri savundu

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, yaptığı yazılı açıklama da, partisinin yaptığı özelleştirmelere değindi. Özçelik, özelleştirmelerin halk yararına olduğunu belirtti.

AK Parti’nin Türkiye genelindeki özelleştirmelerine AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik’ten savunma geldi. Partisinin özelleştirme konusundaki kararlılığı ve gerçekleştirilen uygulamalarında çok yol kat edildiğini söyleyen Özçelik, “2003 yılından önce 20 yılda yapılan özelleştirme tutarı 8 milyar dolardı. 2003 yılından bu yana yapılan özelleştirmelerden Türkiye Cumhuriyeti’ne gelen miktar ise 32 milyar 5 milyon dolar. Bunun üstüne, TMSF ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılanları da eklersek bu tutar toplam 50 milyar doları aşar” dedi.

Özelleştirmeleri, ekonomideki rekabetin önünü açmak için yaptıklarını belirten Özçelik, “Verimliliği artırmak, maliyet etkinliğini sağlamak ve hizmetlerin kalitesini yükseltmek için özelleştirmeleri olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Hükümetimiz, geçmiş dönemlerdeki gibi bu işi yapmıyor. AK Parti hükümetlerinin özelleştirmeleri halkın yararına olan ve halka hizmet için yapılıyor” ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:50:28
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 20:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?