4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Alman genç Müslüman oldu

ALMAN GENÇ MÜSLÜMAN OLDU

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan 18 yaşındaki Protestan Michael Tank, Burdur'da müslüman olarak Muhammed adını aldı.

Yaz tatili nedeniyle akrabalarının bulunduğu Burdur'a bağlı Kayaaltı köyüne gelen Michael Tank, köyde Ramazan ayını yaşadığını ve çok etkilendiğini dile getirdi.

Ramazan da yapılan ibadetleri dikkatle izlediğini, birlik ve beraberlikten çok etkilendiğini belirten Michael Tank, son olarak Burdur Ulu Cami'yi gördükten sonra burada ibadet etmek istediğini söyledi.

Tank, "Burdur Ulu Cami'yi gezdikten sonra uykularım kaçtı, camide ibadet etmek istedim ve müslüman olmaya karar verdim" dedi.

Burdurlu Mehmet Özçelik ile evli olan teyzesi Bretish Özçelik'e düşüncesini anlatan 18 yaşındaki Michael Tank, Türk eniştesi ile birlikte Burdur Müftülüğü'ne gitti. Burdur Müftüsü Osman Artan, Michael Tank için bir ihtida töreni düzenledi. Osman Artan yaptığı dua sonrası Michael Tank'dan üç kere Kelime-i Şehadet getirmesini istedi. Michael Tank, 3 kere Kelime-i şehadet getirdikten sonra müslüman oldu. Muhammed adını alan Alman gence, Burdur İl Müftüsü Osman Artan, İhtida Belgesi ve Almanca'ya çevrili dini kitaplar armağan etti.

ALMAN GENÇ MÜSLÜMAN OLDU
ALMAN GENÇ MÜSLÜMAN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 12:49:05
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 12:56:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?