3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Alt yapı yenileme çalışmaları

Burdur'da Yukarı Pazar ve Ulu Cami çevresinde bulunan 7 mahallenin içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını kapsayan alt yapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Belediye Başkanı Akkaya, Yukarı Pazar ve Ulu Cami çevresinde bulunan 7 mahallenin yolların tekrar tekrar kazılmasını engellemek amacıyla Tedaş İl Müdürlüğü ve Telekom Müdürlüğü ile görüşerek 7 mahallenin elektrik ve telefon şebekelerini yeraltına alınması işlemini başlattı. Son aşamaya gelen çalışmaların yılbaşına kadar tamamlanması planlanıyor. 

Yukarı Pazar ve Ulu Cami çevresinde bulunan 7 mahallenin alt yapı çalışmalarını eksikliğini görmezden gelemeyeceklerini ifade eden Başkan Akkaya, "Mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatları iş göremez hale gelmişti. 1950 yıllarda döşenen pik borular yıpranmış ve su kaçakları yüzde 50 seviyelerine çıkmıştı. Bunun yanında kayrak taşlarından yapılmış kanalizasyon hattı ile de karışma tehlikesini taşı maktaydı. İller Bankası ile ısrarlı görüşmelerimiz sonucunda devam eden projeler ile birlikte yukarı pazarın alt yapı sorununu da ortadan kaldırmayı hedefledik ve hedefimize de yüzde 80 oranında ulaştık. Alt yapı yenilemesi yaptığımız alanlarda tekrar tekrar kazı yapılmaması içinde Tedaş ve Telekom ile görüşmeler yaparak eş zamanlı olarak çalışmaları başlattık." dedi.
iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2006 Pazartesi 12:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?