9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Antalya Kavşağı'na önlem alınıyor

Burdur çıkışındaki Antalya Kavşağı’nda sürekli kazaların meydana gelmesi yetkilileri harekete geçirdi. Karayolları 134. Bölge Şefliği, kazaların önüne geçmek için düzenleme çalışması yapacak.

Halk arasında adı "kaza kavşağına" çıkan Antalya Kavşağı’nda, sık sık yaşanan trafik kazaları yetkilileri harekete geçirdi.

Antalya Kavşağı’nın Burdur-Antalya bölünmüş yol uygulaması kapsamında yeniden düzenleneceğini belirten Karayolları 134. Bölge Şefliği Müdürü Bahri Özdemir, "Bucak ile Burdur arasında eksiklikleri olan bölgeler tespit edildi ve yol çalışmasının 15 Mart 2005 tarihinde ihalesi yapıldı. Kanunlara göre bir ihale bekleme süreci var. Bu süreç önümüzdeki ay bitiyor. Çalışmalar yıl sonunda ya da yeni yılın başlarında bitirilecek. İnşallah çalışmalardan sonra bu bölgede kazalar büyük oranda azalacak ve kavşağın altındaki evlerde oturan vatandaşlarımız da ’her an bir kaza olacakta bir kamyon üstümüze mi uçacak’ korkusundan kurtulacak. Burada sıkça kaza olmasının en büyük sebebi, yolun şehir içi standarda uygun yapılması. Burada hız sınırı 50, ancak özellikle Isparta istikametinden gelen kamyon şoförleri bu sınıra uymuyor ve kazalar aşırı hızdan dolayı gerçekleşiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 15:10:58
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 12:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?