30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

ATSO'dan TSO ve borsalara ziyaret

ATSO Başkanı Budak’tan bölge oda ve borsalarına “güçbirliği” çağrısı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve yönetim kurulu üyeleri, Bucak, Burdur, Isparta ve Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsalarını ziyaret etti.

Bölge oda ve borsa başkanları tarafından sıcak bir şekilde karşılanan ATSO Başkanı Budak, “Burdur ve Isparta Antalya’nın arka bahçesi değildir. Biz aynı kültürün, aynı coğrafyanın insanlarıyız. Hedefimiz hep birlikte bir güçbirliği oluşturarak bölge ekonomisini geliştirmek” dedi.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Başkan Yardımcıları Güray Parlak, Adnan Vucudi Özen, Sayman Üye Ali Kıvrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Yılmaz, Faruk Sayın, Gültekin Gencer, Mücahit Turgut, Ali Peker, Levent Yiğiter ve Kenan Çelik’ten oluşan ATSO Heyeti’nin ilk durağı Bucak Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ve Başkan Yardımcısı Süleyman Duran ile yönetim kurulu tarafından karşılanan ATSO Heyeti ilçe ekonomisi hakkında bilgi aldı. Bucak TSO Başkanı Meçikoğlu, ilçede mermer sektörünün hareketlilik yaşadığını söyledi. Meçikoğlu, ziyaretin anısına ATSO Başkanı Budak’a bir plaket verdi.

ATSO Heyeti daha sonra Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile Burdur Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Akıncı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Orhan Akay ve Ali Damarcan’ı ziyaret etti. Burdur TSO Başkanı Yusuf Keyik, Burdur’da hayvancılığın geliştiğini ve özellikle Antalya’nın kendileri için önemli bir pazar olduğunu bildirdi. Sagalassos Antik Kenti’nin bölge turizmi için önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirten Keyik, “Bölgemiz ekonomisinin gelişimi için biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Burdur’dan Isparta’ya geçen ATSO Heyeti ilk olarak Isparta Ticaret ve Sanayi Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç’un ardından Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’ı ziyaret etti. Borsa Başkanı Adar, özellikle Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı’nın (BAGEV) önümüzdeki dönemde daha aktif olması gerektiğini ifade etti. Adar, “Ülkemizin her alanda birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Biz Batı Akdeniz bölgesi oda ve borsaları olarak bu birlikteliği başlatalım. Ziyaretiniz bu birlikteliğin başlangıcı olsun” dedi. Ziyarete katılan Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer ATSO Başkanı Budak’a Isparta’nın en önemli ihraç ürünlerinden Gül şurubu hediye etti.

Burdur ve Isparta Antalya’nın arka bahçesi değildir

ATSO Heyeti son olarak Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Dirik’i ziyaret etti. İlçe ekonomisi hakkında bilgi veren Dirik, ilçede çırçır makinesi yan sanayinin geliştiğini, bu konuda Türkiye’de öncü olduklarını söyledi. Dirik daha sonra ATSO heyetine, bölgenin önemli arkeolojik varlıklarından Psidia Antiokheia ve Yalvaç Müzesi’ni gezdirdi. ATSO Yönetimi’nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Dirik, “Umarım ATSO’nun yeni yönetim kurulunun getirdiği sinerji ile bölgemiz ekonomisi için yeni bir dönem başlar” diye konuştu.

Burdur, Isparta ve Antalya’nın gerek coğrafi, gerekse sosyal ve kültürel olarak birbiriyle entegre olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bu entegrasyonu ekonomik olarak da yakalamak için bölge oda ve borsaları ile güçbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Antalya’nın ve bölgenin kalkınmasının birlikte sağlanabileceğine dikkat çeken Budak, “Burdur ve Isparta Antalya’nın arka bahçesi değildir. Biz aynı kültürün, aynı coğrafyanın insanlarıyız. Hedefimiz hep birlikte bir güçbirliği oluşturarak bölge ekonomisini geliştirmek. Burdur, Isparta ve Antalya olarak bu entegrasyonu sağlayabilirsek güçlü bir ekonomiye sahip oluruz” dedi.

Antalya’nın turizmde büyük bir güce ulaştığını belirten Budak, birçok sektörü besleyen turizmin bölge ekonomisi için de büyük bir potansiyel yarattığını söyledi. Budak, “Antalya’da binin üzerinde otel, 500 bin turistik yatak bulunuyor. Turizm sektörünün her türlü ürüne ihtiyacı var. Turizmde bir çok girdi ithal ediliyor. Oysa turizmin yarattığı bu müthiş tüketim Bucak, Burdur ve Isparta’dan sağlanabilir. Bunun için öncelikle Antalya’daki tüketimi, bölgemizdeki il ve ilçelerinden karşılayacak projeler hazırlayacağız” diye konuştu.

Antalya’ya yılda 9 milyon turist geldiğini, Burdur ve Isparta’nın turizmden yeterince pay alamadığını da belirten Budak şunları söyledi;

“Bölgemizde turizm sadece sahilden ibaret olmamalı. Eğirdir Gölü, Davraz Kayak Merkezi, Burdur Müzesi, Sagalassos, Yalvaç Psidia Antiokheia gibi önemli turistik merkezler var. Antalya’ya gelen turistin sadece yüzde 10’u bile bu bölgemizi ziyaret etse, bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlanır. Biz ATSO olarak bu konuda birlikte hareket etmeye ve her türlü desteğe hazırız.”

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 16:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?