4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Ayaz'dan öğrencilere ders

Bucak Atatürk İlköğretim okulu 4/a sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersi, Yerel Yönetimler Konusunu Belediyenin meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ile birlikte işlediler.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz “Öğrencilerimizin ziyareti ve yerel yönetimler konusunu konunun kaynağından öğrenme istemleri bizleri son derece memnun etti. Öğrencilerimizin sorularına yanıtlar vereceğim. Öncelikle Belediye Başkanlığına nasıl geldim? Bildiğiniz gibi 29 Mart 2009 tarihinde ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de mahalli idareler seçimleri yapıldı. Halkımızın teveccühü ile Belediye Başkanı seçildim.Belediye Başkanlığı kutsal bir görevdir. Halkımızın teveccühü ile seçildiğim bu görevi bir yılı aşkın bir süredir layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Bucak Belediye Meclisimiz 15 meclis üyesinden oluşuyor. İlçemizin 20 mahallesi var. Belediye Meclisimiz ayda bir defa olağan toplantısını yapar. Belediyemizin bütçesinin takibini onayını gerçekleştirir. Ayrıca imar ve benzeri konularda önemli kararlar Belediye Meclisimizin onayıyla alınır. Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İtfaiye Amirliği, Su tahakkuk ve tahsilat Şefliği, Emlak Şefliği, Veterinerlik Hizmetleri gibi birimlerimiz bulunmaktadır. Belediyemizde 27 memur, 3 sözleşmeli memur, 89 daimi işçi görev yapmaktadır. Ayrıca belediyemiz gözetiminde çalışan temizlik şirketinde ve su bakım şirketinde 65 personel çalışmaktadır. Belediyemiz gelirleri olarak her ay iller bankasından paylarımız gelmektedir. Belediye Gelirleri olarak ayrıca su gelirleri, emlak ve çevre temizlik vergileri, ilan reklam vergileri, inşaat ruhsat harçları gibi gelirlerimizi sayabiliriz. İlçemizin daha modern bir görünüme kavuşması, daha gelişmesi için bir çok projelerimiz var. Halka hizmet hakka hizmettir görüşü ile halkımıza hizmet ediyoruz. Halkımıza hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum.” dedi.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz Bucak Atatürk İlköğretim Okulu 4/a sınıfı öğrencilerinin sorularına ayrıntılı olarak cevap verdi. Daha sonra öğrenciler Belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Halim Akca/Bucak/Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 09:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?