30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Azizye Kültür Şenlikleri yapıldı

Burdur’un Azizye köyünde geleneksel hale gelen, bu yıl 10. yapılan Azizye Kültür ve Sanat Şenlikleri Katrancık dağının 1800 rakımında elma çukuru mevkiinde yapıldı.

Şenliklere Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur Akp milletvekilleri Mehmet Alp, Bayram Özçelik Dsp İstanbul milletvekili Hasan Macit, Burdur Belediye Başkanı Sebahittin Akaya, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ve çevre belediye ve beldelerin belediye başkanları yanı sıra yakın illerin İl Yörük Beyleri ve çok sayıda vatandaş ve Yörükler katıldı.

Katrancık Dağı’nın 1800 metre yükseklerinde elma çukuru mevkiindeki şenlik sahası bir gün önce giderek gece konaklayanların yanı sıra sabahın erken saatlerinde şenlik alanını dolduran Yörüklerle katılım oldukça yüksekti.
10. Azizye Kültür ve Sanat Şenliği ağası ve Burdur Yörük beyi Mehmet Cadıl “Bizler bu şenliklerin düzenlenmesine sadece vesile gösteriyoruz. Önemli olan siz katılımcıların dağ bayır demeden bir araya gelmeleri ve şenlik süresince dostların kaynaşması ve iyi vakit geçirmektir” dedi.

Günün erken saatlerinde başlayan şenliklerde yerel sanatçılar, halk müziği sanatçılarının coşkulu türküleri eşliğinde yüzlerce katılımcı stres attı. Şenliklerde gün boyu skeçler, folklor oyunları ile eğlenceli dakikalar yaşatılırken, gelen misafirlere Yörük poşusu bağlandı. Şenliğe katılan misafirlerin tümüne kavurma ve ayran ikram edildi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 12:10:47
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 12:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?