3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

BAGEV'den, bölgesel gözlemevi

Hafta sonu yapılan Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın (BAGEV) toplantısının Türkiye'ye örnek olduğunu dile getiren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, kısa zamanda olumlu sonuçlar alacaklarını söyledi.

BAGEV sayesinde bölgesel kalkınma için projeler üretildiğini ve bunların en kısa zamanda hayata geçirileceğini söyleyen Keyik, "Batı Akdeniz'deki iller artık tüm alanlarda değil, başarılı oldukları alanlarda çalışmalara imza atacak." dedi.

BAGEV'in ikinci başkanlığını yürütün Yusuf Keyik, Antalya'da yapılan ve bölgenin bakanları, milletvekilleri, valileri, oda ve borsa başkanları ile öncü işadamlarının katıldığı toplantıyı değerlendirdi. Odaya ait konferans salonunda basın açıklaması yapan Keyik, bütün konuşmacıların 'Batı Akdenizliler' diye hitap etmesinden duyulan memnuniyeti dile getirdi. 8 yıl önce kurulan BAGEV'in şu ana kadar ciddi bir atılım yapamadığını ancak bölgede birlik ve beraberlik duygusunun aşılandığını söyleyen Keyik, hiç kimsenin Burdurlular, Ispartalılar, Afyonlular ya da Antalyalılar diye hitap etmediğine dikkat çekti. Zirvenin bölgesel kalkınma adına gerçekleştirilen ilk büyük adım olduğunu açıklayan Keyik, "Böylesi bir bölgesel toplantı, belki de Türkiye'de ilk defa yapılmıştır. Düzenli yapılan mütevelli toplantılarında alınan kararlarla bölge üniversiteleri arası işbirliğini geliştirmeye çalışmıştık. Oluşturulan bilim kurulları sayesinde amacımıza da ulaştık. Şimdi illerin tamamının birlik içinde hareket etmesi için yeni ve büyük projeler geliştirmeye başladık." diye konuştu.

En yakın zamanda bölgesel gözlemevlerinin kurulacağını belirten Başkan Keyik, bundan sonraki programlarda 4 ilin yetkililerinin de daha hazırlıklı ve projeli olarak katılacağını kaydetti. Uyumlu çalışmalar sayesinde bölgedeki üretim dağıtımının daha düzenli yapılacağını vurgulayan Keyik, "Bu amaçla çok yakında BAGEV bünyesinde 'bölgesel gözlemevi' kuracağız. Bölgesel stratejiler belirleyeceğiz. Yeni kalkınma rotamızda 'yerel arama toplantıları' ve 'odak grup çalışmaları' önemli kilometre taşlarımızı oluşturacaktır. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları, yerel ve merkezi yöneticiler, akademisyenler ve işadamlarıyla bölgesel sorun haritası oluşturacağız. Bu haritaları paylaşıp, sorunlara daha kolay çözümler bulacağız. Ayrıca iller bundan sonra tüm alanlarda gelişmek için boşa gayret sarf etmeyecek. Turizm kenti, tarım kenti, sanayi kenti ayrılacak. Herkes daha kaliteliyi, daha ucuza mal etmenin yollarını arayacak." diyerek sözlerini tamamladı.

zaman
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 10:46:57
Güncelleme :24 Kasım 2007 Cumartesi 10:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?