4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

BAKA Bucak'ta toplandı

BAKA BUCAK'TA TOPLANDI

Burdur, Isparta ve Antalya illerinin oluşturduğu ‘Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Toplantısı’ Burdur'un Bucak İlçesi’nde yapıldı.

Bucak Öğretmenevi’ndeki toplantıda geçtiğimiz günlerde BAKA Genel Sekreterliği'ne atanan Tuncay Engin de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Öner, BAKA’nın Antalya, Burdur ve Isparta illerinin potansiyelini sinerjiye dönüştürerek, katma değer yaratarak 3 ile müşterek hizmet vermek amacıyla kurulmuş bir ajans olduğunu belirtti. Vali Öner, “Bu ajansın genel sekreter atamasındaki gecikmeyi hızla telafi ederek, 3 ilimize hizmetler vermesi ve katkılar sağlaması bekleniyor. Bu doğrultuda valilikler, belediye başkanlıkları, genel meclis başkanlıkları ve ticaret sanayi odası başkanlıkları olarak her türlü katkıyı sağlamak durumundayız. Ajansımızın diğer gücü de Kalkınma Kurulu’dur. Danışma meclisi niteliğinde yüz kişiden oluşan kurul, Muharrem Certel başkanlığında görev yürütmektedir” dedi.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Özçimen de, ajansın kurulduğundan bu yana genel sekreter ataması için uzun bir süre beklendiğini hatırlatarak, “Bundan sonra süratle işlerimize bakacağız. Kaybettiğimiz zamanı telafi etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu toplantısı gündem maddelerini görüşmek üzere Basına kapalı olarak devam etti.

Toplantıda dönem içerisindeki gelişmelerin görüşülmesinin yanı sıra Antalya, Burdur Isparta illerinde açılacak yatırım destek ofislerinin yerlerinin belirlenmesi, ajansta istihdam edilecek uzman personel ve destek personelinin alımı için iş ilanına çıkarılması ve ödenecek ücretlerin görüşülmesi gibi konular ele alınarak karara bağlandı. Ayrıca BAKA'nın 2010 yılı geçici bütçesi ve 2011 yılı bütçesi ile ilgili çalışma yapılması kararı da alındı.

BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Öner, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu katıldı.

BAKA BUCAK'TA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2010 Perşembe 16:26:00
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 17:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?