4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Bakan Çelik'e sitem ettiler

Bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Burdur'da olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Burdur Özürlüler Derneği İlköğretim ve İş Okulu'na ziyarette bulunarak, zihinsel ve bedensel engelli çocuklarla yakından ilgilendi. 

Bakan Çelik'in, ziyarette kendisi ile ilgilenen Özürlüler Derneği İlköğretim ve İş Okulu öğrencisi Fatma Nur'a cebinden çıkardığı 50 YTL'yi vermesi üzerine, parayı beğenmeyen Fatma Nur, Bakan Çelik'e "Neden paketlerle gelmedin?" diye sitemde bulundu. Bunun üzerine Bakan Çelik öğrenciye oyuncak verdi. Hediyeyi çok beğenen Fatma Nur, "Başkan Bey sana çok teşekkür ederim" diyerek Bakan Çelik'in boynuna sarıldı. 

Ziyarette ilk olarak okulu gezen Bakan Çelik, daha sonra Burdur Özürlüler Derneği İlköğretim ve İş Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu dans gösterileri ve yöre düğünü gösterilerini izledi. 

Özürlüler Derneği İlköğretim ve İş Okulu'nda bir açıklama yapan Bakan Çelik, "Özürlü vatandaşlarımızı hepimizin çok önemsemesi gerekir. Türkiye'de özürlüler yasasının çıkması gerektiğini herkes söylüyordu. Ama bir türlü gerçekleşmiyordu. Hükümetimiz döneminde özürlüler yasası çıkmıştır. Özürlüler yasası çıkması ile bütçemize binen yeni yük 1 katrilyon TL'dir. 

Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler özürlü yavrularımızın eğitimi için çok çaba sarf ediyoruz" açıklamalarında bulundu.
Ziyaretin ardından Bakan Çelik, Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" başlıklı bir konferans verdi. Törenin sonunda Bakan Çelik, Burdur ve ilçelerinde okul yaptıran ve okullara katkı sağlayan hayırseverlere plaket takdim etti.
İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2007 Cumartesi 00:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?