4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Bakan Ergün Burdur'da

BAKAN ERGÜN BURDUR'DA

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, anayasa değişikliğinde son kararı milletin vereceğini söyledi.

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Burdur'a gelen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ilk olarak Burdur Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Süleyman Tapsız ve il protokolü tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bakan Ergün, Valilik Anı Defteri'ni imzaladıktan sonra Vali Tapsız ve protokol mensupları ile birlikte makama geçti. Ticaret ve Sanayi Bakanlığı olarak KOBİ'lere büyük destek verdiklerini belirten Ergün, bundan sonra sanayicilerin desteklerden proje üreterek yararlanacağını ifade

etti. Önceden işletmecilerin kaynağı alıp istediği gibi kullandığını aktaran Bakan Ergün, artık işletmecilerin projelerini bakanlığa sunarak, proje doğrultusunda kaynak alacaklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin sahibinin millet olduğunu belirten Ergün, Türkiye'nin önemli konularının millete sunulması gerektiğini dile getirdi. Anayasa değişikliği konusunda da Ergün, "Anayasa değişikliği Türkiye'nin gelişimini pekiştirmeye yöneliktir. Daha iyi hukuk sistemi, özgürlükler, insan hakları, o zaman Türkiye'nin önü açılacaktır" dedi.

Anayasa değişikliği hakkındaki politik değerlendirmeleri yanlış bulduğunu aktaran Bakan Ergün şunları söyledi:

"Dışarıdaki politik değerlendirmeler, doğru değerlendirmeler değildir. Bunlar işin özünü kaçırıyor. Körü körüne evet veya hayır demek doğru değildir. Anayasa taslağı millete ne kazandırıyor, içeriğini görmek lazım. Umarım vatandaşımız işin doğrusunu görmüş olacak. Son söz milletindir. Milletin önüne böyle kararları sunmak önemlidir. Biz milletin önüne sunalım, demokratik ortam sağlayalım varsın halk kabul etmesin. Elinde şu veya bu gücü olanın dediği olmayacak artık, son söz milletindir."

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı'nın görev süresi hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine Bakan Ergün, "O soru bugünün sorusu değildir, gündeme bakalım" yanıtını verdi.

Vali Süleyman Tapsız, görüşmede Bakan Ergün'e Burdur Anmalığı ve halk sazı olan kabak kemane hediye etti. Kabak kemaneyi eline alıp basına poz veren Bakan Ergün, daha sonra partililerle biraraya gelmek üzere Gölhisar ilçesine hareket etti.

BAKAN ERGÜN BURDUR'DA
BAKAN ERGÜN BURDUR'DA
BAKAN ERGÜN BURDUR'DA
BAKAN ERGÜN BURDUR'DA
BAKAN ERGÜN BURDUR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 16:24:05
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 16:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?