3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Bakan Şener'in güldüren hikayesi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yeni açılan üniversitelerle ilgili bir sorun olmadığını belirterek, "Bir kentte üniversitenin kurulması; sağduyunun, bilimsel düşüncenin ve olayların daha sağlıklı değerlendirme gücünün gelişmesi demektir" dedi. 

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin 2006-2007 akademik yılı açılış törenine katılmak için Burdur'a gelen Bakan Şener, Vali M. Rasih Özbek'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şener, Burdur'un eğitime önem veren illerin başında geldiğini vurguladı. Burdur'da okur-yazar oranının yüzde 100'e yakın olduğuna dikkat çeken Şener, "Burdur, coğrafi konumu itibariyle de bilimsel atmosferin gelişeceği bir ildir. Göller Bölgesi'nde olması önemli bir özelliktir. Bütün bu özellikler birleştiğinde, akdemiysen olmak isteyenler açısından da cazip bir yerdir" diye konuştu. Yeni açılacak olan üniversitelerle ilgili bir sorun olmayacağını kaydeden Şener, "Yeni üniversitelere, yatırımları, öğrenci kapasiteleri ve gelişme düzeyiyle bağlantılı olarak ödenek vermeyi amaçlıyoruz. Dolayısıyla bir sorun olduğunu sanmıyorum. Anadolu'da çocuk bile 9 ayda doğar. Şuraya bir bina yapmaya kalksanız 1 ayda yapamazsınız. Bir öğretim üyesi sıfatı almak için bile en az 6 yıl gerekir. Bir kentte üniversitenin kurulması, sağduyunun, bilimsel düşüncenin ve olayları daha sağlıklı değerlendirme gücünün gelişmesi demektir" diye konuştu. 

Daha sonra Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin açılış törenine katılan Şener, burada öğrencilere 'küreselleşme' konusunda bilgi verdi. Bakan Şener'e, konuşmasının ardından, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Baydar tarafından bir tablo hediye edildi. 

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı da ziyaret eden Şener, burada Burdur Gölü'nde yaşadığı bir macerayı anlattı. Şener, "Burdur'da arkadaşlarla birlikte göle girdik. Göle girmeden önce yılanlar göle girip çıkıyorlardı. Arkadaşlarım korkmadan göle girdi. Bende erkekliğe yakışmaz diye onların arkasından göle girdim. Epeyce de açıldık. Bacağıma bir şey dolaştı. Bacağımı sallıyorum, bırakmıyor. Nefes nefese sahile kadar geldim. Bir baktım ki; mayonun kemer kısmı sarkmış ve bacağıma dolanmış" dedi.
AK Parti İl Teşkilatı ve Burdur Müzesi'ni de ziyaret eden Bakan Şener, daha sonra Ankara'ya hareket etti.
(OÖ-ATA-OK-ÖK-Y)
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 08:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?