4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Bankalara kefenli protesto

KEFEN GİYİP BANKALARI PROTESTO ETTİ

Burdur'un Bucak ilçesinde, 38 yıl nakliyecilik yapan çeşitli bankalara ait 60 kredi kartı bulunan ve 1 milyar lira borcundan 600 bin lirasını ödeyen ve 400 bin lira borcu kaldığını iddia eden kredi kartları mağduru Hasan Hüseyin Yıldız kefen giyerek bankaları protesto etti.

1972 yılından bu yana nakliyecilik ile uğraşan, bankaların kendine sormadan gönderdiği kredi kartları yüzünden işini ve tüm mal varlığını kaybederek hayatının allak bullak olduğunu söyleyen 54 yaşındaki Hasan Hüseyin Yıldız, Kaymakamlık Parkı'nda üzerine giydiği kefenle bankaları protesto etti. 1990 yılından bu tarafa kredi kartı kullandığını anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "10-15 kredi kartım varken borçlarını düzenli ödüyordum. Daha sonra bankalar kredi kartlarımın limitlerini artırdı. Bu kartlar ve

limitleri beni şımarttı. Çok harcama yaptım. Eğer bankalar benim limitlerimi artırmasa daha çok kredi kartı vermeseydi, harcamalarımı sınırlı tutardım. Artan kredi kartlarımın borçları yüzünden ödemelerini bir karttan çektim ötekine, öteki karttan çekip diğerinin borçlarını ödedim. Elimde bulunan 60 kredi kartımın borcunu ödeyemez duruma düştüğümde yaklaşık bir milyar lira borcum oldu. Bu borcumun 600 bin lirasını ödedim. Şu an 400 bin lira borcum var. Son olarak bu gün elimde kalan son evim satılacak."

Hasan Hüseyin Yıldız, verilen kredi kartlarını cahillik edip harcadığını belirterek şunları söyledi: "Suçluyum. Ama en az bankalar benim kadar suçlu. Beni ödeyemeyeceğim borç riskine soktular. Bankalarda borcumu taksitlendirdim. Taksitlendirilen 150 bin liralık borcum üç taksit ödeyemediğim zaman tekrar 400 bin liraya çıktı. Bu haksızlık değil mi? Çıkarılan yasa kredi kartı mağdurlarının yüzünü güldürmedi. Aksine daha da borç batağına itti."

Kredi kartı mağduru Hasan Hüseyin Yıldız devlete ve piyasaya hiç borcu olmadığını borçlarının tamamının kredi kartları yüzünden bankalara olduğuna değinerek "Bankalar bir ya da iki kredi kartı var iken 3- 4 daha yüksek limitlerde kredi kartı gönderdi. O günlerde bankaların sayılır müşterisi idim. Şimdi bankanın içine bile sokmuyorlar" dedi.

MÜLKLERİMİ SATTIM

Bankalara olan borçları yüzünden biri Antalya'da 4 ev, bir arsa ve kamyonunu sattığını ve bu yıl içerisinde borçları yüzünden eşinden ayrıldığını söyleyen Hasan Hüseyin Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: "Hayata ilkokul birinci sınıfa giden 7 yaşındaki kızım için devam ediyorum. Yasal olmamasına rağmen banka emeklilik maaşıma da el koydu. Annesinin yanında duran kızım parasızlık nedeniyle mağdur durumda. Zaten hayatım bitmiş. Eğer emeklilik maaşıma el koyan banka maaşımı ödemezse geri tek çare kalıyor.

İntihar etmek."

Kredi kartı mağduru Hasan Hüseyin Yıldız, Bucak Kaymakamlık Parkı'nda üzerine giydiği beyaz kefenle borçlu bulunduğu bankalara girmeye çalıştı. Yıldız'a güvenlik görevlileri engel oldu.

KEFEN GİYİP BANKALARI PROTESTO ETTİ
KEFEN GİYİP BANKALARI PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2010 Salı 15:11:04
Güncelleme :21 Aralık 2010 Salı 17:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?