4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Başkan Akkaya, öğrencilerle buluştu

BAŞKAN AKKAYA, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, özel bir dershanenin öğrencileriyle buluştu.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin, özel bir dershanenin düzenlediği kariyer günleri kapsamında öğrencilerle buluştu. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Akaya, “Bu noktalara tesadüfen gelinmiyor. Çok çaba ve gayret gerekiyor. Ben ortaokul yıllarımdan itibaren toplumun içinde oldum ve pek çok sivil toplum örgütünde çalıştım, derneklerde görev aldım. Talebe Birliği Başkanlığı yaptım, çeşitli derneklerde görev aldım. Kurduğum İlim ve Kültür Vakfı’nın başkanlığına halen devam ediyorum. Hayatta başarılı olabilmek için Sosyal olmanın gereğine inanıyorum sizinde sosyal olmanızı istiyorum, mutlaka bir sivil toplum örgütünde görev alın ve çalışın. Toplum için çalışmak insana ayrı bir huzur ve zevk verir. Sizler geleceğin, bu ülkenin idaresinin elinde olacağı nesiller olacaksınız, sizlerin her yönden en iyi şekilde yetişmeniz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanlığı için okunacak bir üniversite bölümü olmadığını belirten Akaya, “O tamamen sizin halkın arasına girmeniz, kendinizi bazı vasıflarınızla ortaya koymanız, kendinizi kabullendirmeniz, halkın sizi kabul etmesi, sevmesi, sayması neticesinde oluşan bir durum. Kendimi mutlu görüyorum. İnsanlar bize teveccüh etmişler ve seçmişler. Bunun onuru hiç bir şeye değişilmez. Ama o kadar da sorumluluk isteyen bir iş. İnsanlar size güvenmişler bir yere getirmişler siz de onlara hizmet edeceksiniz. Yöneticiler kendilerini bu kadar sorumlu hissedecekler işe dört elle sarılacaklar. Zaman çabuk geçer, önemli olan görev süresinin sonunda içine girdiğiniz halkın size ne diyeceğidir.”

25 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya emekli olduğu tarihten bu yana öğrencilere hasret olduğunu ve bu sohbetten kendisinin de büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 14:18:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 14:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?