8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

'Batı, 1915'e kadar planlı soykırım yaptı!'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Burdur Şubesi’nin düzenlediği "Sözde Ermeni Soykırımı" konulu panelde konuşan araştırmacı-yazar Sefa Yörükel, batının Osmanlı Devleti’nde 1890’dan 1915’e kadar planlı soykırım yaptığını söyledi.

Burdur Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını yapan ADD Burdur Şube Başkanı İsmail Vural, "Bugün bize sözde Ermeni soykırımını dayatan batı, kendi tarihindeki kara lekelere ortak aramanın çabası içindedir. Bu çaba içinde olanlara tekrar hatırlatmak isteriz ki, Türk ulusunun tarihi tertemizdir. Türk halkı barışçıdır, insancıldır, mazlumun yanındadır. Sahte saptırmalara dayalı Ermeni propagandası ise ancak kınanma düzeyindedir. Ama artık sabır taşmıştır. Haksız yere yapılan Ermeni suçlamalarının her iki halka ve dünyaya hiçbir yararı yoktur" dedi.

Sosyal antropolog araştırmazı-yazar Sefa Yörükel ise, "Hiçbir soykırımcı devlet geri dönme hakkı tanımaz. Ama Osmanlı döneminde tehcir edilen Ermeniler’e geri dönme hakkı tanınmıştır. Hedef yok etmek olsaydı Osmanlı Devleti bulunduğu yerde hallederdi. Buna da gücü vardı. Batı, Osmanlı Devleti’nde 1890’dan 1915’e kadar planlı soykırım yaptı. Rusya ve Fransa tarafından Kıbrıs Boztepe bölgesinde ve Anadolu’da Ermeni çeteciler katliam yapmak için yerleştirildiler. ’Ben senin toprak bütünlüğünü kabul etmiyorum’ diyorlar. Ermeni meselesinde bastıran güçler İngiltere, Fransa, ABD gibi kendileri soykırımla yargılanması gerekenler, Türkiye’yi yargılamak istiyor" diye konuştu.

Panele, Burdur Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Burdur CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 12:25:52
Güncelleme :28 Nisan 2005 Perşembe 15:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?