30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Battaniye fabrikası yeniden faaliyette

Fabrikaların küresel ekonomik krizden etkilenip kapandığı dönemde AK Parti Kula İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hikmet Tuğrul İmamoğlu, Burdur'un Yeşilova ilçesinde atıl durumdaki halı, yün ipliği ve battaniye fabrikasını yeniden faaliyete geçirdi.

4 yıldır pas tutan makineleri canlandırabilmek ve istihdam sağlayabilmek için gecesini gündüzüne kattığını belirten İmamoğlu, "Burada 20 yıldır çalışmayan yarı mekanik çok eski makineler de vardı. Biz o makineleri bile faaliyete soktuk. İlk
girdiğimizde makinelerin içindeki yağlar bile donmuştu. 3 ay makinelerimiz deneme aşamasında çalıştırdık. İnşallah bugünde seri üretime geçiyoruz. Burada sadece battaniye üretimi yapmayı düşünmüyoruz. Yapacağımız makine teçhizatlarıyla halı ve kilimde üretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Burdur Yeşilova'da 1971 yılında İl Özel İdaresi tarafından kurulan ve 2005 yılından bu yana çalışmayan Burdur'un halı yün ipliği ve battaniye fabrikası, yerel yönetimlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik ve Mehmet Alp'in katkıları ile hizmete sokuldu.

Atıl durumdaki fabrikanın ihalesini 5 yıllığına aylık bin 300 liraya Hikmet Tuğrul İmamoğlu'nun sahibi olduğu Diyateks aldı. Açılış törenine katılan vatandaşlar kurdele kesiminin ardından yenilenen fabrikayı gezdi. 1 Ocak 2009'dan itibaren fabrikayı canlandırabilmek için çalışmalarına başlayan İmamoğlu, 3 aydan bu yana makineleri revizyonda çalıştırdıklarını kaydetti. İmamoğlu, 4 yıldır pas tutan makineleri canlandırabilmek için gecesini gündüzüne kattığını belirtti.

İmamoğlu, "Burada 20 yıldır çalışmayan yarı mekanik çok eski makineler de vardı. Biz o makineleri bile faaliyete soktuk. İlk girdiğimizde makinelerin içindeki yağlar bile donmuştu. 3 ay makinelerimiz deneme aşamasında çalıştırdık. İnşallah bugünde seri üretime geçiyoruz. Burada sadece battaniye üretimi yapmayı düşünmüyoruz. Yapacağımız makine teçhizatlarıyla halı ve kilimde üretmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Yeşilova Halı Yün İpliği ve Battaniye Fabrikası'nın birçok badire atlattığını ama sonunda kurutulduğunu dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Bu tesis şehrini kurtaran bir tesis olacak. Küresel krize inat böylesi bir fabrikanın açılıyor olması elbette büyük önem arz etmektedir. Bu Türkiye'nin ekonomik yönden ayaklarını yere bastığını gösterir" dedi.

Fabrikaların ekonomik kriz yaşanan bir dönemde açılıyor olmasının Türkiye'nin ilerlediğinin işaret olduğunu belirten Tanrıverdi, "Sayın Başbakanımız kriz Türkiye'den teğet geçecek ifadelerin kullandı. İşte bu ifadeleri kullanırken hükümetin uyguladığı politikaları görerek bu sözleri kullanıyordu. Görülüyor ki Türkiye ekonomik yönden ayaklarını yere basmıştır. Bu dönemde dünyanın değişik yerlerinde ve özellikle Amerika'nın merkezinde 40'a yakın banka batarken Türkiye'de bir bankanın bile batmıyor olması elbette Türkiye'nin ekonomik yönden ayaklarının yere bastığının gösterir" dedi. Yıllardır atıl duran bir tesisin, ekonominin krize girdiği denilen bir dönemde faaliyete geçebildiğine dikkat çeken Vali İbrahim Özçimen de, "Ben girişimci arkadaşımızı gerçekten tebrik ediyorum. Ben bu fabrikanın çalışması için halkıma söz vermiştim. Kendisi hem beni mahcup etmedi, hem de birçok kişiye istihdam sağladı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 11:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?