30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Belediye Meclisi'nde rapor gerginliği!

Burdur Belediye Meclisi’nde faaliyet raporu gerginliği. CHP’li meclis üyesi kasada paranın bulunmasına rağmen yok yere faiz ödendiğini belirtti.

29 Mart yerel seçimleri sonrası 13 CHP, 9 AK Parti ve 3 MHP’li üyelerden oluşan Burdur Belediye Meclisi üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Meclisin, ‘2008 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesi sırasında gruplar arasındaki anlaşmazlık olşutu.

CHP Grup Sözcülerinden Ali Baz’ın Burdur Belediyesi’nin hesapları ile ilgili çekincelerini dile getirmesinden sonra AK Parti Sözcüsü Özkan Özartunç’un “Bu konuların yazılı olarak cevaplandırılacağını ve bunun konuşulmasının yerinin meclis olmadığını belirtti.

CHP Grup sözcülerinden Burhan Cahit Karakurt’ta, dağıtılan raporda Belediyeye ait şirketlerdeki hesapların tam olarak açıklanmadığını, her gün 400 Bin TL’ye yakın tutarın kasada tutulmasının ve şirketin 50 bin TL’ye yakın faiz ödemesinin anlaşılamaz bir durum olduğunu belirtti. Karakurt, bu durumun şirkete 250 bin TL. gibi büyük bir zarara neden olduğu, hesapların bağımsız kişilerce incelenerek, durumun kamuoyu ile paylaşılması gibi açıklamalarda bulunmasını istedi.

Daha sonra ‘Burdur Belediyesi’nin 2008 Yılı Faaliyet Raporu’ 13 CHP’li üyenin ret, 9 AK Parti’li üyenin kabul ve 3 MHP’li üyenin çekimser oyları ile reddedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 12:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?