3
Mayıs
2024
Cuma
BURDUR

Belediyeden dev etkinlik

Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen İnsuyu Kültür, Sanat ve Spor etkinlikleri başladı. 

Bu yıl 3.'sü düzenlenen Burdur'un doğal güzelliklerinden biri olan İnsuyu Mağrası'nı tanıtmak için düzenlenen "İnsuyu Kültür, Sanat ve Spor" etkinliklerine, 20 bin kişi katıldı. 

Romanya, Makedonya ve Gürcistan Halkoyunları topluluklarının da katıldığı şenlikler Burdur Çatalpınar mevkiinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşle başladı. İnsuyu Mağarası'nı çekim merkezi haline getirmenin yanı sıra farklı kültürleri de Teke Yöresi'nin merkezi Burdur'da buluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya,"Teke Yöresi, merkezi olmakla övünen zengin halkoyunları birikimine sahip olan ve bu birikimini, 25 Eylül 2005 tarihinde Burdur Gazi Atatürk Stadyumu'nda 20 bin 328 kişinin bir arada oynadığı ''Teke Zortlatması'' oyunuyla tüm dünyada tescillendi. Burdur, bu yılki İnsuyu etkinliklerinde, yabancı konuklarımızı da ağırlayarak; dansın, halkoyunlarının merkezi olduğunu bir kez daha duyuracak. Romanya, Makedonya ve Gürcistan Halkoyunları Toplulukları, Edirne ve Burdur Halkoyunları Grupları, şenliğimizde bize eşlik edecek''dedi.

Bu kadar kalabalığı görünce yaptıkları "Silaha hayır" kampanyasından bahseden Vali Rasih Özbek ise geldiği günden bu yana bazı düğünlerde ve bazı mekanlarda silah sesini duyduğunu, ancak Burdur'da silah atılmadığını kendisinin de öyle bildiğini dile getirdi. Buna rağmen böyle bir kampanya başlattıklarına dikkat çekti. Vatandaşlardan, düğünlere silah götürmemeleri konusunda ricada bulundu. Şenliklerin başlama yürüyüşüne, Burdur Valisi Rasih Özbek, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Aydın Bacık, Ak Parti Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Mehmet Alp, CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. 

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'nda İnsuyu Kültür Sanat ve Spor etkinliklerine gösterdikleri ilgiden dolayı İhlas Haber Ajansı ve basın kuruluşları temsilcilerine protokol tarafından teşekkür plaketi verildi. İhlas Haber Ajansı adına teşekkür plaketini, Türkiye Gazetesi Burdur Temsilcisi Cemalettin Akbaş aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 16:32:42
Güncelleme :10 Ağustos 2006 Perşembe 16:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?