30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Besiciler ve çiftciler için güçbirliği

BESİCİLER VE ÇİFTCİLER İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi, Burdur Tarım İl Müdürlüğü ve Burdur Güçbirliği A.Ş işbirliği ile Besici ve Çiftçi vatandaşlara yasal eğitim verilmeye başlandı.

Burdur Güçbirliği A.Ş’nin Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında 2008 yılında besicilere yaptığı ankette, besicilerin hayvancılıkla ilgili yasal eğitim almak istedikleri sonucu çıktığını ve eğitimlere başlandığını açıklayan Burdur Güçbirliği A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aksöz, anketler doğrultusunda faaliyetlere başlayacaklarını belirtti.

MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altunay, Veteriner Fakültesi olarak Burdur hayvancılığın daha da geliştirilmesi için gerekli desteği vereceklerini, bu işbirliğinin diğer kurumlarla da devam edeceğini dile getirdi. Burdur Tarım İl Müdürü Kadir Güven ise Güçbirliği AŞ’ye ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne, eğitime verdikleri önem nedeniyle teşekkür etti.

Besicilere her bir konu için üç gün verilen eğitimin, bugünkü etabında MAKÜ Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Özkan Elmaz, Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi Veteriner Hekim Yusuf Kabasakal eğitim verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 16:32:04
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 19:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?