2
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Beyaz ekmek kaldırıldı

Burdur Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde beyaz ekmek yerine tam buğday unu ekmeği ve kepekli ekmek servis edilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beyaz ekmek yerine tam buğday unundan doğal ekmek tüketimini teşvik etmek amacıyla başlattığı kampanyaya destek verildiğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen ekmekteki kepek oranının yüzde 35'ten yüzde 65'e yükseltilmesi çalışmaları kapsamında sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla yemekhanede kepekli ekmek ve tam buğday ekmeği servis edilmeye başlandığını bildiren Şenbayram, şunları kaydetti:

"Sağlıklı beslenme ile ilgili atılan önemli ve değerli adımlara katkıda bulunarak örnek olmaya ve öncülük etmeye çalışıyoruz. Uygulamadan yemekhaneden faydalanan sağlık personeli de oldukça memnun. Tam buğday ve kepekli ekmek tüketimi beyaz ekmek tüketimine göre çok daha faydalı. Fazla ekmek tüketiminin beraberinde getirdiği olumsuz etkiler, beyaz ekmek tüketimine göre nispeten daha az. Genel olarak sağlık açısından ekmek tüketiminin mümkün olduğunca azaltılması ve israftan kaçınılması gerekir."

AA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba 16:59:08
Güncelleme :21 Şubat 2013 Perşembe 14:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?