30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bilim adamı Gardner Burdur'da

Çoklu Zeka Teoreminin Yaratıcısı Bilim Adamı Howard Gardner, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nce düzenlenen "Birinci Uluslararası Yaşayan Kuramcılar Konferansı"na konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dünyanın yaşayan en büyük kuramcılarından Howard Gardner'ı konuk etti. Çoklu Zeka Teoreminin Yaratıcısı ve MacArthur ödüllü Bilim Adamı Howard Gardner, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nce düzenlenen Birinci Uluslararası Yaşayan Kuramcılar Konferansına konuşmacı olarak katıldı.

İlk kez 1974 yılında Türkiye'ye geldiğini belirten Prof. Howard Gardner, üç gün önce İstanbul'da olduğunu ve sadece kuramcılar ve akademisyenlerin katıldığı bir konferansı vermek üzere Burdur'a geldiği söyledi.

Konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof. Howard Gardner, yeniden Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Burdur ili eğitimde lider bir il. Toplumun okuma yazma düzeyi oldukça yüksek bir şehir. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi eğitim dünyasında yeni bir üniversite" dedi.
Türk eğitim müfredatında çoklu zeka teoreminin bulunması hakkında ise Gardner, "Bu konuda ben çok memnunum, Milli Eğitim Bakanlığı çoklu zeka teoremi hakkında yürüttüğü çalışma hakkında kesin bir bilgiye sahip değilim. Burada olmak ve bu konuyu duymaktan çok memnun oldum" diye konuştu.

Daha sonra Birinci Uluslararası Yaşayan Kuramcılar konferansında Gardner, kuramcılar ve akademisyenlere "Zeka ve Yenilik", "Aktif Öğretme" ve "Öğrenme, Geleneksel Zeka, Psikoloji, Çoklu Zeka Kuramının Ana hatları, Yaratıcı sınıflar" konularını anlattı. Gardner, konu anlatımlarının sonunda akademisyenlerle konular üzerinde tartıştı, soruları yanıtladı.

Çoklu Zeka Teoreminin Yaratıcısı Bilim Adamı Prof Howard Gardner'in konuşmacı olarak yer aldığı Birinci Uluslararası Yaşayan kuramcılar konferansına Burdur Valisi İbrahim Özçimen, MAKÜ Rektörü Prof. Gökay Yıldız, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, daire amirleri, akademisyenler ve 390 yerli kuramcı ve akademisyen, 16 ülkeden olmak üzere 20 yabancı kuramcı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 14:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?