4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Bu da çöpten gelin!

ÇÖP'TEN GELİN

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Limnoloji Bölümü öğrencileri, Burdur Gölü'nün 100 metre kıyısında topladıkları çöplerden 'gelin' heykeli yaptılar.

MAKÜ Limnoloji Bölümü öğrencileri Akın Bağırkan, Pınar Öge ve Emine Mutlu, Burdur Gölü kenarında vatandaşların piknik yaptığı alandan 3 büyük torba çöp topladıktan sonra, çevre bilinci oluşturmak için topladıkları çöplerden 'gelin' heykeli yaptı.

Çöpleri toplarken vatandaşların kendilerine gölü bu hale getirenlerin sanayiciler olduğunu söylediklerini anlatan Pınar Öge, "Topladığımız çöpler evsel ve ambalaj atıkları idi. Sanayicilerin gölü yok ettiğine dair kimyasal bir atık bulamadık" dedi.

Vatandaşların şenlik çarşısını gezerken çöpten yapılan 'gelin' ile karşılaştıklarında şaşırdıklarını söyleyen Pınar Öge, "Burdur Gölü'nün canlılığını yitirdiğini, gölde bir veya iki tür kaldığını stanta gelenlere anlatıyoruz. Bizim amacımız, Burdur Gölü kadar güzel ve zengin bir gölün kaybedilmemesi için uyarıda bulunmak. 'Çöp Gelin' sayesinde bu uyarıyı yaptık" dedi.

ÇÖP'TEN GELİN
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 18:27:03
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 18:36:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?