30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bu da yaban domuzu timi

Bucak ilçesi ve köylerinde hızla üreyen ekili ve dikili sahalara zarar veren yaban domuzuna karşı sürek avı düzenlendi.

Ürkütlü Kasabasında Avcılar ve Atıcılar Derneğince resmi izin alınarak düzenlenen sürek avına onlarca belde halkı, çevre köylerden ve Antalya, Burdur Konya’dan profesyonel avcılar katıldı.

Ürkütlü Kasabasının Samas mevkiinde iki gün süren sürek avında yirminin üzerinde yaban domuzu vuruldu. Ürkütlü Belediye başkanı Mustafa Akgül “Son yıllarda hızla üreyen yaban domuzu ekili ve dikili sahalara çok büyük zararlar veriyor. Yaban domuzu sadece ekili ve dikilir sahalar ile de kalmayıp ürün zamanı bakliyat ürünleri, sebze, meyve ve kavun karpuz gibi her türlü mahsulü yiyerek ve kazarak tahrip etmektedir. Avcılar ve Atıcılar Derneği kanalı ile valilik olurundan sonra sürek avı şeklinde domuza karşı izin aldık. Ama çok az sayıda domuz vuruldu” dedi.

Sürek avına katılan avcılara mermi ve orman içerisinde fark edilebilmesi için güvenlik amacı ile avcı yelekleri dağıtıldı.

Yaban domuzu sürek avının ikinci etabında ilçe Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J.Kd. Üst.Tğ Akif Öztürk ve Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dalkuş katılarak, köylüler yaban domuzunun zararlarını ve sıkıntılarını dile getirdiler.

Halim Akca / Bucak KENTHABER
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 23:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadun kılıç IP: 81.213.174.xxx Tarih : 11.02.2009 09:19:07

Bu etkinliği Ağlasun İlçesine de bekliyoruz.Tabi yetkililerin bu haberben haberi varsa şayet.Memleketi domuz sarmış,herkes siyasetle vaktini harcıyor.