30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bucak doğalgaza kavuştu

Yaklaşık dört yıldan bu tarafa doğal gaz bu yıl, gelecek yıl derken sonunda doğalgaz meşalesi Bucak’ta yakıldı.

Botaş doğalgazı Bucakta dağıtıcı firma Toros gaza vanalarını açtı. İlk meşaleyi de Burdur Milletvekili Mehmet Alp, Belediye Başkanı ramazan Ayaz ve Toros Gaz Genel müdürü Oktay Küp beraber yaktılar.

Toros Gaz Genel Müdürü Oktay Küp “Geçen hatta içerisinde Botoş ile yaptığımız anlaşma sonucu, doğal gazı altyapısı tamamlanmış olan Toki konutlarına verilmesini hazır hale getirdik. Konutu doğalgaza kullanmaya uygun olan abonelerimiz doğalgazı abonesi almak için müracaat yapabilirler” dedi.

Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz “Doğalgazı sonunda Bucak’a kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Barbaraos Mahallesine yapılan beş bin abonelik aranes basınç düşürücü istasyonu şu anda devreye girmiştir. Altyapısı tamamlanmış bölgeler şu anda doğal gaz müracaatını gerçekleştirebilir, en yakın sürede Barbaros, Fatih ve Yeni mahallenin doğalgazı bu istasyondan verilecektir.En geç iki bin on iki yılına kadar Bucak’ın her mahalle ve sokağına doğal gaz girmiş olacak. Ama biz bu tarihten önce bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

Botaşın gazı, dağıtıcı firma Toros Gaza vermesinden sonra Barbaros Mahallesinde İsmail Sarı Zihinsel Özürlüler Rehabilitasyon merkezi önünde ilk doğalgaz meşalesini yakmış oldu.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 16:25:19
Güncelleme :15 Temmuz 2009 Çarşamba 17:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?