30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bucak'ın salebine Şahin'den övgü

Kurban Bayramı dolayısıyla Antalya-Burdur karayolunda Bucak Bölge Trafik İstasyon Amirliği'nce sürücülere salep ikram edildi. Bayramını Antalya’da geçirecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin de Antalya’ya giderken yolda durdurularak kendisine Bucak’ın ünlü salepi ikram edildi. Şahin “Uygulama çok güzel" dedi.

Şahin şöyle konuştu: “Ülkemizde yapımı süren bölünmüş yolları gözümle görüp tamamlanıp tamamlanmadığını bilmem için karayolu ile yolculuk ediyorum. Gerçi günümüzde havayolu ile karayolu arasında bir fark kalmadı. Yollarımızın standardı Türkiye'nin standartını gösterir. Çünkü yollar vücudumuzdaki ana damarlar gibidir. Ana damarlar tıkalı olursa kalp krizi olur çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Onun için bir ülkenin yolları mutlaka standartı olması gerekir."

Meclis Başkanı Şahin, Bucak'ın salebine de övgüler yağdırarak, “Ben salepi çocukluğumdan bilirim. Köyde yetiştiğim için çocukken sığır güderken bu salepi toplar, zamanın çerçilerine satar, şeker balon ve benzeri şeyler alırdık” dedi.

Şahin, daha sonra Antalya’ya hareket etti.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 12:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?