4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Bucak'ta ekmeğe zam!

Bölgede ilk ekmek zammına Bucak’ta başlanıldı. Ticaret Odası ekmek zammını onayladı.

Bucak ilçesinde uzun zamandan bu tarafa rekabet ortamında üç yüz gramı dört yüz kuruştan satılan ekmek yüzde elli artarak altı yüz kuruş oldu. Ekmek zammına halkın tepkisi büyümeye başladı.

Ticaret ve Sanayi Odası mazotun litresinin üç lira beş yüz kuruş, un çuvalının elli lira olduğu günlerde üç yüz gram ekmeğe altı yüz kuruş verirken mazotun litresinin üç lira, ekmek yapılan un çuvalının otuz, otuz beş lira arası satıldığı bu günlerde fırıncıların ekmek fiyatlarının arttırılmasına tepki gösteren Bucaklılar “Fırınlar rekabet ortamında 300 gram ekmeği 400 kuruştan satıyordu. Ekmek birden 600 kuruşa çıkması anlamsız. Düne kadar ekmeği 400 kuruştan satan fırınlar para kazanırken maliyet ortamını hiçbir şey arttırmadan 600 kuruşa çıkarmaları anlamsız. 300 gram ekmek 600 kuruştan fiyatı çok fazla birden yüzde elli zam koymak anlamsız 500 kuruş bari olmalıydı”diye yakındılar.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Meçikoğlu “Fırıncıların zam talebi iki yıl önce onaylanmıştır. Ama kendi aralarında rekabet ortamında 300 gram ekmeği 400 kuruştan satıyorlardı. Ekmeğe iki yıl önce verdiğimizde maliyetler mazot ve ekmek yapılan un pahalı idi. Ama günümüz şartlarında mazot o zam anından aşağıda yine ekmek yapılan un çuvalı o zamda 50 lira civarında iken bu gün aynı çuval 30-35 tl civarında” dedi. Meçikoğlu vatandaştan ekmek zammına itiraz gelmesi halinde yapılan zam oranını değerlendireceklerini söyledi.

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 22:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?