30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bucak'ta motosikletlere sıkı denetim

Havaların ısınması ile artan motosiklet trafiği ve kaza oranlarının artması Bucak polisini harekete geçirdi.

İlçe Emniyet Müdürü Yunus Avcı tescilsiz ve ehliyetsiz motosikletlerin trafiğe çıkmaması için okul müdürleri ve motosiklet satışı yapan bayiler ile toplantılar yaparak, kazalarda can kaybını önlemek için tedbirler almaya çalışıyor.

Emniyet Müdürü Avcı okul müdürleri ile yaptığı toplantıda okullara motosiklet ve kasksız gelen öğrencilere eğitim amacı ile ikaz ve bilgi verilmesini istedi. Avcı motosiklet satan firmalarla yaptığı toplantıda ise “Satışını yaptığınız motosikletin mutlaka faturalarını kesmelisiniz. Aksi taktirde ileriki günlerde alıcı satın aldığı motosikletin faturasını almadığı için tescil yaptırmayı ihmal ediyor. Tescili yapılmayan plakasız motosikletlerde kazalara karışması halinde yaralamalı, ölümle sonuçlanması halinde ve çalıntı durumlarında sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi.

Emniyet Müdürü Avcı “Halkımızın incinmemesi kazalarda can kaybı olmaması için tüm tedbirleri alıyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm ikazlarımıza uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacak. Kesinlikle tescilsiz motosiklet ve araç trafiğe çıkamayacak. Sürücü belgesi olmayan, kask takmayan sürücüler hakkında yasal işlem yapılacak” dedi.

Bu yıl içerisinde trafik denetimlerinde tescili bulunmayan yaklaşık 400 üzerindeki motosikletin tescili bulunmadığı sürücülere yasal işlem yapılırken, motosikleti satan firmalara da fatura kesmedikleri için 150 bin Tl’nin maliyece para cezası uygulandı.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 08:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?