30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Bucak'ta trafik kazası: 3 yaralı

Bucak ilçesinin Yetmiş Evler Mahallesi, Toki Konutları önünde rampa aşağı park edilmiş kamyonun kendiliğinden hareket etmesi ve park halindeki otomobile çarparak oyun oynayan çocukların üzerine doğru sürüklemesinde meydana gelen kazada üç çocuk yaralanırken mucize eseri ölen olmadı.

Saat on sekiz otuz sıralarında meydana gelen kazada Yetmiş Evler Mahallesinde Toki Konutları ve yol inşaatında çalışan kamyon şoförü işi bittikten sonra kamyonu yol kenarına rampa aşağı park etti. 34 DV 3085 plakalı park halindeki tonlarca ağırlığındaki kamyon bir süre sonra kendiliğinden hareket ederek yirmi metre kadar aşağısında bulunan 15 ED 323 plakalı otomobile çarptı.

Rampanın etkisi ile çarptığı otomobili de sürükleyerek oynayan çocukların üzerine gelen kamyon 3 yaşındaki Meryem Rana Bülbül, Büşra Evecen (13) ve Elvan Kaya (18) ya çarptı. Kazada Meryem Rana Bülbül ve Elvan Kaya hafif yaralanırken kafasından yaralanan Büşra Evecen’in durumunun ciddi olduğu belirtildi. Kazada şans eseri ölen olmadı.

Park halinde iken hareket ederek önündeki 15 ED 323 plakalı otomobile de çarparak sürükleyerek rampa aşağı inen kamyon üç çocuğa çarptıktan sonra 15 EY 024 ve 15 PE 523 plakalı otomobillere çarptıktan sonra boşa gelen kamyon toki konutlarında iki evin arasında bulunan toprak yığına çarpıp saplanması ile durabildi.

Olayı gören Yetmiş Evler Muhtarı Osman Samur “Kamyon rampa aşağı hareket ettiğini görünce önce yirmi metre aşağısında bulunan otomobile çarparak sürüklemeye başladı. Biz yolda oyun oynayan çocuklara bağırarak kaçmalarını söyledik. Çocuklar kaçtı ama üç tanesi yaralandı. Eğer kamyon ilk çarptığı otomobilde hızı kesilmese idi en az on çocuğu ezerek evlere girecekti facia yaşanacaktı” dedi.
 

Halim Akca/Bucak Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 09:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?