4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Burdur Belediye Meclisi toplandı

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Burdur Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Burdur Belediyesi Halı Sarayı Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya başkanlığında yapılan toplantıda Burdur'da bulunan Vakıflar öğrenci yurdunun bir kısmının ticari alan yapılması ve Uygulama Revizyon İmar Planı CHP ve MHP'li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya Burdur'un ilk defa 1/5000'lik Nazım İmar Planının yaptırıldığını belirtti. Başkan Akkaya; "Burdur'un ilk defa 1/5000 lik Nazım İmar Planını yaptırıyoruz. Çok uzun bir süreç yaşadık. Öncelikle Burdurun haritası çıkarıldı. Kapsamlı bir jeolojik etüt yaptırıldı. 1/5000 ve 1/1000'lik İmar Planı taslağı İller Bankası’nca hazırlanarak Belediye Meclisi’ne görüşülmek üzere gönderildi. Dört aydır görüşüyoruz ancak ne yazık ki bir sonuca ulaşamadık. En son fay hattı tampon bölgeleri konusu ileri sürülerek Belediye Meclisi'nde çoğunluğu oluşturan CHP ve MHP gurubundaki arkadaşlarımız yeniden bir jeofizik etüt yapılması şeklinde öneride bulundular ve bu öneri oy çokluğu ile geçti’ diye konuştu.

Toplantıda Uygulama Revizyon İmar Planı da görüşülürken, İmar Komisyonu, jeofizik testi yapılmasına karar verdiği rapor ile ilgili bilgiler verdi.Yeni bir jeolojik etüdün yapılmasının çok büyük bir zaman ve maddi kayıp olduğunu aktaran Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, "Kaldı ki İmar Planı ile bu konunun doğrudan bağlantısı yok. Fay hatları ve Tampon bölge Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce tasdik edilmiş. Şu anda TBMM'nin gündeminde tampon bölgelerle ilgili kanun teklifi var. Verilen tekliflerde en az 75-90-150-250 metre gibi bir tampon bölge belirlemesi öngörülüyor. Bunun çıkması Burdur'un daha fazla zararına. Tampon bölgelerin kalkmasını istemek ne derece doğru bir şey anlamakta güçlük çekiyorum. Fay hattının üzerine nasıl bina yapılacak. Burada insan, insanın canı söz konusu. En son Haiti, Şili depremleri örneği önümüzde dururken, daha dün Kütahya depremle sarsılmışken biz her zaman hazır olmak durumundayız. Gerekli tedbirleri almak durumundayız. 20.yy da 1914 ve 1971'de iki deprem felaketi yaşamış Burdur. Bu kadar hassas olmamız gereken konuda tampon bölgenin kalkmasını istemek ne kadar sağlıklıdır?” dedi. Başkan Akkaya’nın 4 aydır karara bağlanmadığını ifade ettiği Uygulama Revizyon İmar Planı, CHP ve MHP Meclis Üyeleri tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Antalya Bölge Müdürlüğü'nün Konak Mahallesinde bulunan öğrenci yurdunun yanında bulunan bin 528 metrekarelik alanın, ticari kullanım haline getirilmesi talebinin Belediye Meclisi’ne geldiğini belirten Belediye Başkanı Akkaya “Ne yazık ki bu da reddedildi. 5 Milyon liralık yatırım engellendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Ulu Cami, Hoca Bali Hamamı ve Eski Şehir Kulübü gibi tarihi ve kültürel varlıklarımızın restore edilmesi için söz almıştık. İnşallah bu karardan sonra vazgeçmezler” ifadelerini kullandı.

Burdur Belediye Meclisi Mart Ayı toplantısında 4 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken, Vakıflar öğrenci yurdunun bir kısmının ticari alan yapılması ve Uygulama Revizyon İmar Planı CHP ve MHP'li Meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

BURDUR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 12:27:00
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 12:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?