30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur Belediyeler Birliği toplandı

BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Burdur Belediyeler Birliği katı atık bertaraf projesi için Çevre ve Orman Bakanlığından 17 Milyon 105 bin Tl talep edilmesi ve protokol yetkisinin Belediyeler Birliği Başkanı Sebahattin Akkaya’ya verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Burdur Belediyeler Birliği olağanüstü toplandı. Toplantıda Burdur Belediyeler Birliği Katı Atık Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Alanı Projesi için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan proje keşif bedeli olan 17 milyon 105 bin TL istenmesi ve protokol yetkisinin Burdur Belediyeler Birliği Başkanı Sebahattin Akkaya’ya verilmesi konusu tek gündem maddesi olarak görüşüldü.

Başkan Akkaya’nın Tarihi Kentler Birliği üyeleri ile Fas ziyaretinde olması sebebiyle Belediyeler Birliği Başkanlığı Burdur Belediye Meclis Üyesi Ali Baz yaptı.

Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan 17 milyon 105 bin TL kaynak istenmesi konusunda Burdur Belediyeler birliği Üyelerini bilgilendiren burdur belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, projenin AB tarafından yüzde 62’sinin karşılanacağını, geri kalan kısmının ise belediyeler birliğinin karşılaması sebebiyle maddi gücün olmadığını bu nedenle Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan keşif bedeli talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Burdur Belediyesi Geri Kazanım ve Düzenli Depolama Alanı Projesi hakkında sunum yapan burdur belediyesi temiz İşleri müdürü Şaban Kırcı ise, projenin amacının ekilebilir alanları korumak ve vahşi depolamadan uzak tutmak olduğunu aktardı.

Müdür kırcı, depolama alanının burdur yaka Köyü’nde olduğunu, 1,12 hektar arazide 1 milyon 300 bin ton atığın depolanıp, enerji olarak geri kazanılacağını söyledi.

Müdür Kırcı, slayt gösterisiyle yaptığı sunumunda Yaka Köyü’nde yapılacak olan tesisten ilk olarak ilçe ve beldelerin 18 yıl faydalanacağını, 2012 yılında ise köylerde de atık taşıma çalışmalarının başlayabileceğini ifade etti.

Sunumun ardından Burdur Belediyeler Birliği Başkan vekili Ali Baz, Çevre ve Orman Bakanlığından, proje için 17 milyon 105 bin TL kaynak talebinde bulunulması ve protokol yetkisinin Burdur Belediyeler Birliği başkanı Sebahattin Akkaya’ya verilmesi hususunu oyladı. Daha sonra Belediyeler Birliği üyeleri protokol yetkisini başkan Sebahattin Akkaya’ya verilmesini kabul etti.

BURDUR BELEDİYELER BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 10:58:04
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 12:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?