30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur Çayı ışıl ışıl

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Burdur çayı ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Geçtiğimiz yıl DSİ ile Burdur Belediyesinin ortaklaşa başlattığı Burdur Çayı ıslah ve düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Burdur çayının, Hatip Hoca Kavşağından başlayan ve Fen İşleri altında sona eren 2 kilometrelik kısmında taban betonlaştırma çalışmasının tamamlanması, çayın iki tarafı evlerin önünde kilit parke kaldırım döşenmesinin ardından Burdur Belediyesi çayın iki tarafında beton korkuluk uygulaması da tamamlandı.

Bu alanda son olarak ışıklandırma çalışmalarının da yapılmasından sonra Burdur çayı ışıl ışıl ve hoş bir görünüme kavuşmuş oldu. Işıklandırması tamamlanan Burdur çayı gece o bölgeden geçenlerin büyük beğenisini kazandığını ifade eden Belediye başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur da eski çirkin görünümlü ve kokan çaydan vatandaşların kurtulduğunu söyledi.

Burdur çayı şehrimizin içinden geçen ve Burdur’umuza yakışmayan bir görünümdü diyen Akaya, “bilindiği gibi çayımızın tabanı DSİ ile müşterek hareket etmek suretiyle betonlaştırdık. İki tarafında kanallar oluşturarak suyun bu kanallardan akmasını temin ettik. Daha sonra bu alanda kilit parke uygulaması ile çayın iki tarafında ve evlerin önünde kilit parke kaldırım uygulamasını gerçekleştirdik. Son olarak çayın beton korkulukları monte edildi ve ışıklandırması yapıldı. Böylece geçtiğimiz yıllarda Burdur’umuza yakışmayan ve şehirler arası yolculuk yapanların dikkatini çekerek kötü bir izlenim bırakan Burdur çayımız hoş bir görünüme kavuşmuş oldu” dedi.

ŞEHİR İÇİ DERELERİN ISLAHI İÇİN 4 TRİLYON KAYNAK

Burdur kent sınırları içerisinde mahalle aralarında sanayiden başlayan ve Doğum hastanesine kadar uzanan bölgede 18 şehir içi deresi bulunduğunu belirten Akaya, “bu derelerimizin ıslahı için Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ile görüşmelerimiz neticesin de 2009 yılı için 4 trilyonluk bir kaynak Burdur’umuza ayrıldı ve derelerin ıslahı ihale edilerek çalışmalara başlanıldı. Nato yolundan itibaren bu derelerimizin ıslahı başladı. Sayın Bakanımızın yoğun ilgisi ile 2010 yılı için yine bu derelerin ıslahında kullanılmak için kaynak oluşturuldu. Böylelikle şehir içi derelerimiz ıslah edilerek geçmişte yaşanan sel ve yağmur baskınlarının da önüne geçilmiş olacak.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?