8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURDUR

Burdur köylüsü AB köylüsüne rakip olacak

Burdur’da, AB sürecinde hayvancılık ve süt sektöründe rekabet gücünü arttıracak ilk somut adım atılarak, Yarıköy’de organize hayvancılık projesi için düğmeye basıldı.

Köy yerleşim alanından uzak, bin hayvan kapasiteli alanda toplanacak hayvanlar profesyonel bakıcı ve veteriner hekimlerce yetiştirilecek.

Tarım İl Müdürü Kadir Güven konuyla ilgili olarak, "AB sürecinde küçük işletmelerin ayakta kalma, rekabet etme şansları oldukça az. O nedenle organize hayvancılık dediğimiz, hayvanların toplanarak aynı işletmede yetiştirilmesi kaçınılmazdır. Şirket kurma, örgütlenme ve muhasebe sistemlerini çözerek büyük düşünmek gerekir" dedi.

Yarıköy Muhtarı Osman Nuri Şen de, "30 yıldır kuraklık çeken köyümüzde 600 büyükbaş hayvanımıza evlerimizin altında ilkel koşullarda bakıldığı için sütlerde AB normlarını yakalayamadığımız gibi, işletme maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı istediğimiz geliri elde edemiyorduk. Bu yöntemle Burdur’da bir ilki gerçekleştirip çevre köylere de örnek olmalıyız. 2 trilyon liraya mal olacak proje için bir şirket kurarak çalışmalara başladık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 19:35:12
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 14:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?