9
Mayıs
2024
Perşembe
BURDUR

Burdur okul zengini olacak

Burdur’un Altınyayla, Gölhisar, Söğüt ilçeleri ile merkezde 2004 yılında temelleri atılan ve 6 ayda bitirilmesi hedeflenen okullar bitme aşamasına geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Yiğit, okulların yeni sezona yetiştirileceğini söyledi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit, Bayındırlık İl Müdürlüğü ekiplerinin okullarda incelemede bulunduğunu belirterek, "İnşaatlarda bazı eksiklikler görülmüş ve bu eksikliklerin giderilmesi için müteahhit firma uyarılmıştır. Gölhisar İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu ise bazı eksikliklerle müdürlüğümüz tarafından teslim alınmıştır. Altınyayla’da yapımı devam eden 12 derslikli ilköğretim okulunun inşaatının yüzde 80’i tamamlanmış ve kabul heyetimizin yapmış olduğu inceleme sonucunda 20 gün sonra geçici kabulünün yapılabileceği ifade edilmiştir. Çeltikçi İlçesi’ndeki 75. Yıl İlköğretim Okulu güçlendirme projesi için ihale hazırlıkları yapılarak, ihale için ilgili firmalar, odalar ve üniversitelere teklif dağıtıldı" dedi.

Özürlüler için yapılan okula 67 öğrencinin taşınması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taşıma işlemlerinin ihalesinin hazırlandığını ifade eden Yiğit, "2005 yılında bitirilen ana okulumuz ile Çavdır İlçesi’ndeki ana okulumuzun donanım ihtiyaçları belirlenmiş ve ihtiyaçları bu hafta içerisinde ihale yapılması suretiyle teslim edilecektir. 2005 yılı birim fiyatları henüz belli olmadığından, okulların onarım ihtiyacı için keşif henüz yapılamadı. 2005-2006 eğitim-öğretim sezonuna hazır bir şekilde girmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 15:18:27
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 18:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?