30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur SBS'de en başarılı il

Fen, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla gerçekleştirilen ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları dün belli oldu.



Sınavda Akdeniz bölgesin önemli başarılar elde etti. Sınavda Burdur en başarılı il olurken, Antalya ve Afyon Türkiye birincisi, Isparta ise Türkiye ikincisi çıkardı.

Ortaöğretim Kurumları Sınavı'nda son 2 yılın şampiyonu olan Burdur, bu yıl da Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) birinciliği kaptırmadı. Burdur Valisi İbrahim Özçimen, bu başarıda bütün Burdur'un emeğinin olduğunu söyledi. Burdur'un kendi rekorlarını egale ettiğini hatırlatan Özçimen, "Geçen yıl 2'inci ile aramızda 3 puan varken bu sene ikinci olan Edirne ile aramızda 7 puan var." ifadelerini kullandı. Burdur Milli eğitim Müdürü Recep Yiğit, elde edilen başarıda en önemli etkenin 'ortak akıl' olduğunu vurguladı.

Antalya'nın Alanya ilçesi Ufuk İlköğretim Okulu öğrencisi Hüseyin Yılmaz, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Okul Müdürü Zekeriya Batlaş, Antalya birincisi çıkarmaktan gurur duyduklarını söyledi. SBS'de 500 tam puan alarak 8. sınıf SBS Türkiye ve Afyonkarahisar birincisi olan Zafer Koleji ve Kocatepe Dershanesi öğrencisi Furkan Beştepe, kentin gururu oldu. Kocatepe Dersanesi öğrencilerinden Mustafa Sait Katrancı Afyonkarahisar ikincisi, Tarık Kargıoğlu Afyonkarahisar üçüncüsü, Abdülkadir Aslan Afyonkarahisar altıncısı ve Alper Yener'de Afyonkarahisar sekizincisi oldu. Dershane Müdürü Fehmi Karaoğlu, dershanenin değişen sınav sistemine en çabuk uyum gösteren kurum olduğunu aktardı.

Isparta Gölcük Dersanesi ve Özel Altınbaşak Koleji öğrencisi 2009 Seviye Belirleme Sınavı Sonuçlarına göre Türkiye derecesi yaptı. 8. sınıf öğrencisi Burak Şahinoğlu, 90 sorudan 89'unu doğru cevaplayarak 499,253 puanla Türkiye 2.si oldu. Gölcük Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Yaman, öğrencilerinin başarısının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Altınbaşak Koleji Genel Müdürü Vahit Çiftçi de elde edilen başarı okul veli ve öğretmen başarısının önemli rol oynadığını söyledi.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 12:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?