4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURDUR

Burdur'a 'Abdullah Gül Ormanı'

BURDUR'DA 'CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL ORMANI'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Burdur ziyareti anısına, Burdur'un Ağlasun İlçesine bağlı Yeşilbaşköy beldesi Çatakbeli mevkiinde 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Ormanı' oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hac arkadaşı olan Yeşilbaşköylü Kemal Işıklı'nın isteği üzerine Yeşilbaşköy Çatakbeli'nde 12.5 hektar alana fidan dikildi. Burdur Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan, Yeşilbaşköy beldesi Çatak mevkiinde 10 hektarlık alanda makine ile toprak işlemesi, 2.5 hektarlık alanda işçi ile toprak işlemesi yapıldığını, 12.5 hektarlık alanda 12. bin 555 fidan dikildiğini bildirdi.

Türkiye'de ormanlık alan ortalamasının yüzde 26 olduğunu fakat bu oranın Burdur'da yüzde 46 olduğunu söyleyen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, şunları söyledi: "İlimizde orman sevgisi üst düzeyde. Türkiye'de ormanlık alan ortalaması yüzde 26 iken Burdur'da bu oran yüzde 46'dır. Burada şüphesiz ormancıların ve jandarmanın emeği var. Vatandaşımızda da bu bilinç olmasa biz bu ormanları bu kadar güzel koruyamazdık."

Burdur Valisi İbrahim Özçimen ve Cumhurbaşkanı Gül'ün arkadaşı Kemal Işıklı'nın ilk fidanı diktiği törene, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur İl Jandarma Komutanı Alb. Enver Aydın, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Gökay Yıldız ve İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan da katıldı.

BURDUR'DA 'CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL ORMANI'
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 10:36:05
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?