30
Nisan
2024
Salı
BURDUR

Burdur'a CD'li kitaplı tanıtım

Burdur’un tarihi, kültürü, geleneksel giysileri ve aksesuvarları bir kitap ve CD ile belgeselleştirildi.

Burdur CD’si ve ‘Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuvarları’ kitabının tanıtımını Vali İbrahim Özçimen yaptı. Tarih boyunca pek çok kültüre ev sahipliği yapan Burdur’un zenginliklerini, gelenek ve görenekleri tanıtmak için hazırlanan 100 CD’yi Kültür Müdürlükleri, seyahat acenteleri ve otellere göndereceklerini belirten Vali Özçimen, “Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuvarları adlı kitap ise dokuma ve işleme sanatı hakkında bilgi edinilmesi ve dönemin sosyal ve ekonomik yapısı ile ilgili geleceğe ışık tutulması, geleneksel giysiler, görenekler ve inançları ortaya koyan bir belge niteliğindedir” dedi.

“Günümüzde Amerikan tarzı moda beni üzüyor” diyen Vali Özçimen, “Bizim atalarımız yüzlerce yıl dünyaya giyinmesini öğretmiş. Bizim genç kızımızın nişanlığı, gelinliği, erkeklerimizin yine kendine özgü giysileri birer sanat eseri idi. Bizim başkasını taklit etmemiz bize yakışmıyor” şeklinde konuştu.

Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Modacı Asuman Şenel’in hazırladığı ‘Burdur Geleneksel Giysileri ve Giysi Aksesuvarları’ isimli kitabın, Burdur’un en güzel giysilerinin tanıtımını yaptığını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 10:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?